La Liga - Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Luka Modric
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Luka Modric
Fotó: Europress/AFP

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Luka Modric

Németh DánielNémeth Dániel
2018/09/23 13:20

Nyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetést, ezen felül 348 ezer eurós bírságot kapott Luka Modric adócsalás miatt. A világbajnoki ezüstérmes középpályás elfogadta az ítéletet, így az ügye lezártnak tekinthető.

Modric a vád szerint összesen 870 ezer eurós adótartozást halmozott fel. A világklasszis futballista már a tárgyalás kezdetén kifizetett egymillió eurót, így a bíróság megelégedett azzal is, ha az elcsalt összeg 40%-át - 348 ezer eurót - befizeti még büntetés formájában.

Nem a Real Madrid játékosa az egyetlen, akinek a közelmúltban problémái voltak a spanyol adóhatósággal. Legutóbb például José Mourinho kapott egy év felfüggesztett börtönt. A portugált azzal vádolták, hogy az imázsjogaiból származó bevételeiből külföldön adózott le.

048_PS_233313.jpg Fotó: Europress/AFP

Lionel Messi tavaly 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután a 2007 és 2009 között megszerzett bevételeiből mintegy 4,1 millió eurót nem adózott le. A felfüggesztett börtön mellett kétmillió eurós pénzbüntetést kapott, míg édesapja, Jorge 1,7 milliót volt kénytelen befizetni.

Cristiano Ronaldo sem úszta meg, összesen 19 milliós bírságot kapott, amiért 2011 és 2014 között 14,7 milliós adótartozást halmozott fel. Hogy miért kerültek bajba a Spanyolországban futballozó sztárjátékosok, korábban itt írtunk részletesebben. 

Mi a baja a spanyol adóhatóságnak Messivel, Ronaldóval és Neymarral? | Hosszabbítás

Az utóbbi időben több Spanyolországban futballozó klasszis labdarúgót adócsalással vádoltak. Lionel Messi és Neymar ügye után, most épp Cristiano Ronaldo van soron, akiben emiatt az a gondolat is megfordult, hogy elhagyja a Real Madridot. Adja magát a kérdés: miért kerülnek ilyen gyakran bajba a Spanyolországban futballozó játékosok?

via goal.com

Hozzászólások