La Liga - Elnézést kért a Barcelona edzője a játékosoktól az El Clásico után
Elnézést kért a Barcelona edzője a játékosoktól az El Clásico után
Fotó: Europress/AFP

Elnézést kért a Barcelona edzője a játékosoktól az El Clásico után

Németh DánielNémeth Dániel
2020/03/06 18:38
Quique Setien, a Barcelona vezetőedzője elmondta, elnézést kértek a játékosoktól és a klub alkalmazottjaitól a múlt heti El Clásicót követően. Az apropó Eder Sarabia viselkedése volt, aki a mérkőzés hevében több játékost sértő kifejezéssel illetett, tette mindezt a kamerák kereszttüzében. Setien ebből kifolyólag azt is kritizálta, hogy a spanyol média minden lépésüket rögzíti az oldalvonal mellett.

Múlt hét vasárnap a Barcelona 2-0-ás vereséget szenvedett a Real Madrid otthonában, és kénytelen volt átadni vezető helyét a spanyol pontvadászatban az ősi rivális madridiaknak. A találkozó egyáltalán nem alakult jól a címvédő katalánoknak, sem a mutatott játék, sem a végeredmény nem adott túlontúl sok okot a bizakodásra, ráadásul a spanyol sajtó a másodedzőként dolgozó Sarabiát is elővette a találkozó után. Setien asszisztense ugyanis látványosan elégedetlen volt a csapat teljesítményével, aminek hangot is adott.

Ezzel önmagában nincs probléma, viszont a spanyol média a felvételek alapján rekonstruálta, miket mondott csapatának Sarabia a találkozó alatt. Ebből kiderült, hogy többször is sértő kifejezéseket használt a játékosok irányába, Antoine Griezmannt különösen hevesen kritizálta az egyik kihagyott helyzetet követően. Az így kreált ügyön aztán jó darabig csámcsogtak a lapok, és megjelentek olyan hírek is, miszerint Sarabia megjegyzései az öltözőn belül is okoztak feszültséget. Setien ezzel kapcsolatban elmondta: elnézést kértek a csapattól.

Quique Setien és Eder Sarabia beszélget a kispadon. -Quique Setien és Eder Sarabia beszélget a kispadon. - Fotó: Europress/AFP

"Mindenkitől elnézést kértünk, mert nem szabad így viselkedni" - nyilatkozta az El Periodico nevű lapnak csütörtökön. "Nem szeretünk ilyesmit látni, hibát követtünk el, és arra kell törekednünk, hogy ilyesmi ne történjen meg ismét. Komoly hatással volt rám, mert aggódom a klubról kialakított imidzs miatt. Ezt mindenképpen védenünk kell. Kritizálhatnak minket a cseréink, a taktikáink miatt, ám olyan nem fordulhat elő, hogy a viselkedésünk miatt vesznek elő" - jelentette ki a katalánok januárban kinevezett vezetőedzője.

Sarabia még a Real Betisnél kezdett el Setien oldalán dolgozni, majd követte a 61 éves szakembert a Barcelonához is. Setien szerint a másodedzőnek nagy erőssége a szenvedély, de figyelnie kell arra, milyen képet fest le magáról. "Meg kell érteni, hogyan reagálnak az emberek bizonyos helyzetekben. Nem vagyunk egyformák. Eder temperamentumos ember, ami rengeteg szituációban hasznos. Azonban meg kell tanulnia kontrollálnia önmagát. Próbálkozik, fejlődik is, voltunk már hasonló helyzetben. Egyre ritkábbak, de nem szeretnénk ezzel találkozni."

Setien ugyanakkor odaszúrt az ügyet túlságosan felfújó spanyol médiának is, és kiemelte: nem tartja helyesnek, hogy az edzők minden mozdulatát kamerák rögzítik. "Egy kicsit kínos, hogy ebből a történetből hír lett, és hogy ilyen hatalmas reakciót váltott ki. Szégyen, hogy a tévétársaságok külön kamerával követnek minket az oldalvonal mellett az egész mérkőzés során. Ezt valahogyan meg kellene szüntetni. Mégsem takarhatjuk el folyamatosan a szánkat" - jelentette ki a Barcelona vezetőedzője.

via Goal.com

Hozzászólások