La Liga - Eljárás indult a karantént elhagyó Real Madrid-csatár ellen
Eljárás indult a karantént elhagyó Real Madrid-csatár ellen
Fotó: Europress/AFP

Eljárás indult a karantént elhagyó Real Madrid-csatár ellen

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/19 17:56
A szerb hatóságok eljárást indítottak a Real Madrid labdarúgója, Luka Jovic ellen, miután elhagyta a koronavírus-járvány miatt kijelölt karantént.

A 22 éves csatár a járvány által sújtott Spanyolországból múlt héten tért vissza hazájába, ahol a szerb lapok beszámolói szerint az utcán látták sétálni, valamint fotó készült róla a barátnője születésnapi ünnepségén.

A Covid-19 járvány terjedésének lassítására hozott szerb rendelkezések szerint azoknak, akik a vírussal küzdő országokból térnek vissza Szerbiába, 28 napos önkéntes karanténba kell vonulniuk.

A hatósági bejelentés - név közlése nélkül - arról számolt be, hogy "milliomos" futballisták szegték meg az előírásokat.

"A tény, hogy közismert sportolók, nem menti fel őket a büntetés alól" - fogalmazott Nebojsa Stefanovic belügyminiszter csütörtökön.

"Vagy betartják a törvényeket, vagy börtönbe kerülnek" - szögezte le, hozzáfűzve: a törvény alapján egytől 12 évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki járvány idején az önkéntes vagy hatósági karantént elhagyókra.

A hétszeres szerb válogatott Jovic - aki tavaly nyáron szerződött az Eintracht Frankfurttól a Real Madridhoz - nem kommentálta az esetet. Médiaértesülések szerint azzal, hogy hazatért Szerbiába, megszegte a királyi gárda karantént elrendelő előírását.

MTI

Hozzászólások