La Liga - Egyik leghűségesebb játékosa távozhat a Real Madridtól
Egyik leghűségesebb játékosa távozhat a Real Madridtól
Fotó: Europress/AFP

Egyik leghűségesebb játékosa távozhat a Real Madridtól

HosszabbitásHosszabbitás
2018/09/27 18:39

A Real Madrid saját nevelésű támadója, Lucas Vázquez csapata egyik leghűségesebb játékosa. A 27 éves spanyolnak nyáron számos kérője akadt, de egyikük sem tudta elcsábítani.

A játékos a 2014/15-ös szezonban kölcsönben szerepelt az Espanyolnál. 2015 júniusában négyéves szerződést kötött a katalán klubbal, azonban a hónap végén a Real Madrid érvényesítette a visszavásárlási opcióját, így Vázquez visszatért nevelőegyesületéhez.

A Zidane-korszak alatti sikerekben a jobbszélső is fontos szerepet játszott: gyakorlatilag ő volt a B-terv, a csodacsere, ha úgy tetszik. Zidane legtöbbször őt cserélte be, hogy kicsit felrázza a játékot, amikor pedig pihentetés miatt a Real Madrid „B-kerettel” állt fel, Lucas szinte mindig a kezdőcsapatban kapott helyett, és meg is hálálta a bizalmat.

Zidane távozott, a helyére Julen Lopetegui érkezett, és úgy tűnt: Vázquez örülhet, hiszen korábban a spanyol válogatottnál is együtt dolgozott új edzőjével, így tudta, mire számítson.

000_16M6W4.jpg Fotó: Europress/AFP

A helyzet azonban másként alakult: amíg a válogatottban Lopetegui – még ha csak csereként is – számított Lucas játékéra, addig a Realnál ez közel sincs így. A spanyol játékpercei drasztikusan csökkentek: hét tétmérkőzésen alig játszott 100 percet, és a mostani szezonban még nem lépett pályára kezdőként. A bizalomhiány pedig kezd játszani a játékán is: az Espanyol ellen szűk félórát kapott, de csak árnyéka volt korábbi önmagának.

A 27 éves spanyol kilátásai sem túl kecsegtetőek. Lopetegui jelenleg inkább Dani Ceballost játszatja, a Bale-Asensio-Benzema triumvirátus megbonthatatlannak tűnik, és még Vinícius Júnior is a helyére pályázik. A nyáron érkezett brazil tini ugyan még csak a második csapatban játszik, de a vezetőség szeretné, ha minél előbb csatlakozna az első csapathoz.

Lucas Vázquez jövője kérdéses. Amennyiben marad a Realnál, akkor egy dolgot tehet: lehajtja a fejét és keményen dolgozik, hogy visszaszerezze az edzője bizalmát. Viszont senki nem lepődne meg azon, ha legkésőbb a nyáron mégis igent mondana az őt megkörnyékező klubok egyikének.

Klein Réka írása

Hozzászólások