La Liga - Csúnyán pórul járt a Barca fiatal védője
Csúnyán pórul járt a Barca fiatal védője
Fotó: Europress/AFP

Csúnyán pórul járt a Barca fiatal védője

Németh DánielNémeth Dániel
2018/07/31 21:00

Yerry Mina a világbajnokság egyik felfedezettje volt erőteljes játékával, no és persze fontos pillanatokban lőtt góljaival. Klubjában azonban nagy hibát követett el: fogadást kötött Lionel Messivel és Luis Suárezzel.

Minát idén januárban szerződtette 11,8 millió euróért a Barcelona, azóta viszont csak hatszor lépett pályára. Miután egyelőre nem tudta meggyőzni képességeiről a katalánokat, a kolumbiai védő jövője bizonytalan a Barcánál. Sajtóhírek szerint az Everton, a Manchester United és a Lyon is szívesen leigazolná.

A védő a Bocas magazinnak adott nyilatkozatában beszélt a barcelonai tapasztalatairól. Ebből kiderül többek között az, hogy a megérkezése után elkezdett fogadásokat kötni Messivel és Suárezzel, ki lövi jobban a szabadrúgásokat. Nem kellett sok idő, és azon kapta magát, hogy folyamatosan fizet a két sztárjátékosnak.

"Amikor megérkeztem, szerettem volna jó hangulatot teremteni. Ezért fogadtam Messivel és Suárezzel, hogy megnézzük: ki lövi legjobban a szabadrúgást edzéseken. Mire észbe kaptam, már naponta megkopasztottak 50 euróval. Olyan volt, mintha én fizetném a napi bevásárlásukat. De az igazság az, hogy ezek a szörnyetegek oda rúgják a labdát, ahova csak akarják" - mesélte.

000_1470AJ.jpg Fotó: Europress/AFP

A játékos persze a nehézségeiről is beszélt, elismerte, hogy a pályán sem mindig úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt szerette volna. Mivel valószínűleg a következő idényben is csak epizódszerep jutna neki a csapatban, bizonytalanná vált a jövője. A Barcelona ugyanis azon dolgozik, hogy felszabadítson néhány nem EU-s helyet, aminek a kolumbiai lehet az egyik áldozata.

"Rengeteg minden járt a fejemben, rossz dolgok. Azt gondoltam, hogy nekem ezzel végem. Annyira magam alatt voltam, hogy Coutinho és Paulinho is mondogatta, hogy minden rendben lesz. Szerettem volna, ha meg tudom villantani a képességeim, de ez nem történt meg. Az a kevés lehetőség sem alakult jól, amit kaptam. Olyan volt, mintha minden rosszul alakulna" - magyarázta a védő.

Mina egyelőre maga sem tudja, melyik csapatnál kezdi meg a szezont jövőre. Emiatt egyelőre nem aggódik, szerinte 23 évesen rengeteg mindent megmutathat még a fociban.

via goal.com

Hozzászólások