La Liga - Cserejátékosai eladásával készítheti elő a Real Madrid a legújabb sztárigazolást
Cserejátékosai eladásával készítheti elő a Real Madrid a legújabb sztárigazolást
Fotó: Europress/AFP

Cserejátékosai eladásával készítheti elő a Real Madrid a legújabb sztárigazolást

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/17 17:47
Ezen a nyáron ismét galaktikus pénzszórásba kezdett a Real Madrid, nyár közepére átlépte a 300 milliót az új játékosokra fordított összeg. Ahhoz, hogy a madridiak megfeleljenek a Financial Fair Play előírásainak, muszáj lesz megválniuk néhány cserejátékostól, egy újabb sztárigazolás előkészítéséhez pedig a létszámfelettivé vált klasszisokat is értékesíteniük kell.

A pénz elszórása volt a feladat könnyebb része. Ezen már többé-kevésbé túl is van a július közepéig mintegy 315 millió eurót költő Real Madrid. Most jön az, ami már egy fokkal nehezebb: egyensúlyba kell hozni a költségvetést. Mindezt úgy, hogy azzal lehetőleg egy újabb jelentős igazolást is nyélbe tudjanak ütni még a nyár folyamán. Paul Pogba változatlanul ott van Zinedine Zidane kívánságlistáján, és az sem titok, hogy a vonzalom kölcsönös. Június elején konkrétan kijelentette, hogy új kihívásra, vagyis új csapatra vágyik.

Pogba piaci értéke az összességében felejthető manchesteri teljesítménye ellenére jelentős, emiatt kevés klub jöhet szóba az átigazolásánál. Jelen állás szerint a Real Madrid sem tudná megfizetni a 2016-ban 89 millió fontért klubot váltó középpályást, azonban a madridiak bőven rendelkeznek még tartalékkal. Néhány peremember értékesítésével jelentős összegre tehetnek szert, úgy, hogy egyébként most sem állnak rosszul ebben a tekintetben. Július közepéig 120 millió eurót kaszált a Real cserejátékosok eladásából.

000_1IT5QP.jpg Fotó: Europress/AFP

Mateo Kovacic 45 millióért igazolt a Chelsea-hez, Marcos Llorente 35 millió euróért lett az Atlético Madrid futballistája, míg Raul De Tomas és Theo Hernandez értékesítéséből 20-20 millió eurót szabadított fel a Királyi Gárda. Sergio Reguilon, Luca Zidane és Martin Odegaard triója kölcsönbe került, amivel tovább csökkentették Zidane masszív méretet öltő keretét. Várhatóan a Jesus Vallejo, Borja Mayoral és Dani Ceballos triót még pénzre váltja Florentino Perez, és a 23 millióért visszavásárolt Mariano Diaz távozása is biztosra vehető.

Papíron a létszámfelettivé vált sztárok értékesítésének kellene a legkönnyebben mennie, a valóságban viszont Gareth Bale, Isco és Keylor Navas iránt sincs komoly érdeklődés. Főként Bale helyzete frusztrálja a madridiakat, főleg, hogy a walesi játékos nem feltétlenül siettetné a klubváltást. "Fantasztikus élete és otthona van Spanyolországban" - mondta Jonathan Barnett, Bale ügynöke. "Úgy gondolom, valami egészen különleges ajánlattal lehet csak elmozdítani, és a kölcsön szóba sem jöhet" - zárta ki a legkézenfekvőbb megoldást.

Bár ígéretesen indultak a Napoli és a Real Madrid közötti tárgyalások James Rodriguezt illetően, időközben holtpontra jutottak, mivel Aurelio de Laurentis, az olaszok elnöke úgy gondolja, túl borsos árat kérnek a kiváló játékosért. "Jamest imádjuk, különösen az az ember, Ancelotti, aki mindenkinél jobb teljesítményt hozott ki belőle. Jelenleg a Real Madrid jelenti a James-problémát. Kemények vagyunk, és nem kívánjuk teljesíteni a Real Madrid igazságtalan követeléseit" - mondta a nápolyiak vezére.

053_20190629112431_KINQ1_IJML7283306E30B330_112424696.jpg Fotó: Europress/AFP

De Laurentis a Bayern München példájából kiindulva megpróbált egy újabb kölcsönt kiharcolni (a bajorok két évre vették kölcsön a kolumbiait, opcióval), azonban - és ez talán az előző tapasztalatból kiindulva érthető is - a Real csak végleges eladásban gondolkozik. Hasonló a klub álláspontja az angol sztárklubok által körbeudvarolt Ceballos esetében. Nagyjából 40 millió eurót szeretne kapni a Real a tehetséges, azonban Zidane által nem különösebben kedvelt játékosért, ezért az eddig befutott kölcsönajánlatokat visszautasították.

És várhatóan a továbbiakban is elkötelezettek lesznek a végleges eladás mellett, ugyanis a Manchester United csak jelentős profittal hajlandó megválni legnagyobb sztárjától. Vagyis, ha a Real Madrid komolyan gondolja Pogba megszerzését, 150-180 millió eurót kellene megmozgatnia. Ennek nagy részét Bale eladásával fedezni lehetne, akit 160 millióra taksálnak Madridban (bár az rejtély, ki fizetne érte ennyit), James és Isco értékesítésével pedig 50-60 millió eurót kaszálhatna a fővárosi klub. Ez összességében 280 millió euró lenne.

Navas, Mariano, Vallejo és Borja Mayoral eladásával pedig bőven 300 millió fölé kúszhat a végső összeg.

Eddig első osztályú munkát végzett a Real Madrid a cserejátékosok értékesítésénél, néhány újabb üzlettel pedig bőven teljesíthetik a Financial Fair Play elvárásait. Ahhoz viszont, hogy egy Pogba-szintű átigazolás szóba jöhessen, muszáj lesz értékesíteni a Bale, James, Isco hármas nagy részét. Sőt, mindezt viszonylag rövid idő alatt kell megtennie a Realnak, hiszen a United csak abban az esetben fogja eladni Pogbát, ha tud igazolni valakit a klasszis futballista helyére. Az óra pedig folyamatosan ketyeg. 

via goal.com

Hozzászólások