La Liga - Cristiano Ronaldo visszatérhet Madridba, igaz ez Mbappén is múlik
Cristiano Ronaldo visszatérhet Madridba, igaz ez Mbappén is múlik
Fotó: Europress/AFP

Cristiano Ronaldo visszatérhet Madridba, igaz ez Mbappén is múlik

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/08 17:47
Koronavírus-járvány ide vagy oda, a nemzetközi futballban azért zajlik az élet, igaz átigazolással és játékosvásárlással legfeljebb a szerencsés és igen gazdag klubok foglalkozhatnak csupán, a többiek a túlélésért küzdenek. A Real Madrid az előbbi szűk elithez tartozik és a hírek szerint már javában tervezi a következő idény keretét. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a madridi vezetőség egy régi kedves ismerőst szeretne visszacsábítani a Bernabéuba, igaz a nagy kedvenc visszatérése azért függ egy két dologtól.

A brit Talk Sport az olasz Corriere dello Sportra hivatkozva arról ír, hogy Cristiano Ronaldót hajlandó elengedni a Juventus idén nyáron ráadásul mindössze "csak" cirka 60 millió eurót kér érte. A jutányosnak mondható ár a koronavírus-járványnak tudható be, amely a világon legjobban eddig talán Olaszországot rázta meg mind egészségügyileg, mind gazdaságilag. A gazdasági hatás természetesen a sportot is érinti, a Serie A csapatai komoly gondban vannak, ez alól a  Juventus sem kivétel. A torinóiak éppen ezért megválnának egyik legnagyobb értéküktől, egyrészt, mert még szépen kereshetnek rajta - az más kérdés, hogy ennek az összegnek a duplájáért vették - és, hogy ne kelljen Ronaldo horror fizetését kigazdálkodniuk. 

A hírek szerint a Real Madridnál tárt karokkal várnák Ronaldót, főleg ennyiért. A portugál lehet, hogy már 35 esztendős, ám mindez a teljesítményén egyáltalán nem látszik, ráadásul a pótlása nem igazán sikerült a madridiaknak. A Bernabéu közönségkedvence kilenc évet húzott le a Realban és mindent megnyert, amit csak meglehet, a legékesebb trófeákat ráadásul nem is egyszer. Ronaldo madridi visszatérésére ugyanakkor még nem vehetünk mérget, egyrészt hivatalos megerősítés sem az eladási sem a vételi szándékról nem érkezett még a klubok háza tájáról, másrészt van még valami, pontosabban valaki, aki felülírhatja az esetleges transzfert. 

Ez a valaki pedig nem más, mint Kylian Mbappé, aki hosszú ideje áll a madridi kívánságlista élén. A "királyi gárda" illetékesei az elmúlt nyár során is harcba szálltak a francia világklasszis megszerzéséért és állítólag idén szintén megpróbálják elcsábítani Párizsból. A koronavírus-járvány kitörése előtt még arról lehetett olvasni, hogy a világbajnok támadó sem tartaná ördögtől valónak a madridi szerepvállalást, jóllehet a PSG vezetőségének esze ágában sincsen  lemondani legnagyobb kincséről. A Realnál állítólag biztosan voltak abban, hogy meg tudják szerezni Mbappét, hiszen a pénz általában nem szokott akadályt jelenteni számukra, ám ki tudja, hogy a mostani gazdasági helyzetben mennyire mernek, tudnak nyújtózkodni. A 21 éves francia - akinek értékét 180 millió euróra teszi a Transfermarkt - szerződése 2022 nyarán jár le és bár főnökei már a télen hosszabbítani akartak vele, Mbappé akkor köszönte szépen, de nem élt a lehetőséggel. 

A helyzet egyelőre tehát így áll, a túlélésért harcoló Juventus a hírek szerint eladna, a Real pedig a hírek szerint venne. De hogy kit, és mennyiért az már más kérdés. Ha Cristiano Ronaldo helyzetét nézzük, számára tökéletes forgatókönyv lenne a madridi visszatérés. A Real Madrid oldaláról nézve a dolgokat, már nem biztos, hogy ennyire jó üzlet Ronaldo megvétele. Mert azért 60 millió euró lehet, hogy nem akkora pénz madridi léptékkel, de ekkora összegnél azért már jól megnézik, hogy kit vesznek meg. És bár Ronaldo továbbra is nagy formában játszik, de akkor is 35 éves, jóllehet a 35 éves Ronaldo nem egyenlő egy bármilyen 35 esztendős labdarúgóval. Sokkal inkább az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a Real ha meg tudja szerezni, akkor mélyen a zsebébe nyúlva, de megszerzi Mbappét, Ronaldo pedig máshol köt majd ki. Mondjuk Miamiban, ahol David Beckham várná tárt karokkal. 

De mindez egyelőre csak találgatás, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem csak a bajnoki idény, de az átigazolási piac nyitása is alighanem csúszni fog, sőt a járvány alapjaiban ír majd át minden egyes forgatókönyvet. 

Hozzászólások