La Liga - Barcelonában is tudtak Dembélé problémáiról, ennek ellenére leigazolták
Barcelonában is tudtak Dembélé problémáiról, ennek ellenére leigazolták
Fotó: Europress/AFP

Barcelonában is tudtak Dembélé problémáiról, ennek ellenére leigazolták

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/13 20:02

2017 nyarán lépéskényszerbe került a Barcelona: Neymar - tulajdonképpen váratlan - távozása után találni kellett valakit, aki képes betölteni a brazil sztár után maradt űrt. Mivel Philippe Coutinho kapcsán akkor még nem sikerült megállapodni a Liverpoollal, a katalánok végül a Dortmundban remekül bemutatkozó Ousmane Dembélét igazolták le.

Dembélé tehetségét jelzi, hogy a Barca 105 millió eurót fizetett a Dortmundnak a francia tehetségért. Pár éve egy ekkora összeg még simán világrekord lett volna, abban az évben azonban a Paris Saint-Germain két játékosnál is bankot robbantott. Dembélé ezzel együtt a világ harmadik legdrágább labdarúgója lett, azóta Coutinho szorította le a dobogóról.

000_RW0K6.jpg Fotó: Europress/AFP

Annak ellenére vállalt be jelentős anyagi kockázatot a klub, hogy a tehetsége mellett azt is lehetett tudni róla, hogy a magatartásával lehetnek majd problémák. Leginkább azért szokták kritizálni, mert gyakran késik az edzésekről és a csapatmegbeszélésekről, de aggodalomra az adhat leginkább okot, hogy a hírek szerint komoly videojáték-függősége van.

Gyakran hajnalig játszik, ami nyilván nem a legideálisabb felkészülés a mérkőzésekre. Korábban a goal.com arról írt, hogy a klub szakemberei által előírt étrendet sem követi, a házánál gyorséttermekből származó dobozokat találtak, miközben például a Barca szakácsai által készített halat kidobta. Emellett spanyolul sem beszél igazán jól, ami nehezíti a beilleszkedését.

Urban Ortega az egykori barcelonai sportigazgató, Robert Hernandez jobbkezének számított, így jelentős szerepet játszott Dembélé leigazolásában. Ortega nemrég egy katalán rádiónak nyilatkozott, és többek között a francia játékosról is beszélt. Szerinte a Barcelonánál elvégezték a házi feladatot, így pontosan tudták, hogy Dembélé problémás karakterrel rendelkezik, de úgy gondolták, meg tudják nevelni.

"Tudtunk az állapotáról és a társaságáról. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Rennesnél akadtak vele gondok, mert először alá sem akarta írni a profi szerződését. Rengeteg infónk volt a tudásáról és a korából fakadó fegyelmezetlenségeiről, valamint a körülötte lévő emberekről, akik nem mindig segítenek neki. Ezekkel mind tisztában voltunk, azonban a végén kockáztatni kell, és hinni abban, hogy ezeken lehet javítani, hiszen fiatal."

Dembélé az első évben alig játszott különböző sérülések miatt, az első fél éve gyakorlatilag ráment a rehabilitációra. Később sem volt igazán meggyőző a játéka, ennek ellenére bekerült a világbajnokságot végül megnyerő francia válogatottba. Azóta sokkal jobban megy neki, idén 19 meccsen nyolc gólt lőtt, vagyis már most megduplázta tavalyi találatainak a számát. 

via squawka

Hozzászólások