La Liga - Bale nem beszélt Zidane-nal a Bajnokok Ligája döntője óta
Bale nem beszélt Zidane-nal a Bajnokok Ligája döntője óta
Fotó: Europress/AFP

Bale nem beszélt Zidane-nal a Bajnokok Ligája döntője óta

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/07 20:10

Gareth Bale egy interjúban elmondta, azóta nem beszélt Zinedine Zidane-nal, hogy a Real Madrid tavaly májusban - többek között épp a walesi duplájának köszönhetően - megnyerte a Bajnokok Ligáját. A kiváló támadó azt is elismerte, hogy dühösen lépett pályára, de ez inkább segített neki a Liverpool elleni mérkőzésen, mert motivációt tudott meríteni frusztrációjából.

Zidane irányításával a Real Madrid 2016 és 2018 között zsinórban háromszor nyerte meg Európa (és ezzel a világ) legrangosabb nemzetközi kupasorozatát. Bale az utolsó győzelemből oroszlánrészt vállalt, csereként beállva két gólt szerzett, amivel 3-1-re győzött a Real. Döntőbeli első találata egészen parádésra sikeredett: ollózva vette be Loris Karius kapuját. Sokan Zidane 2002-es megoldásához hasonlították Bale gólját.

A walesi már a kezdetektől fogva sem rejtette véka alá, hogy nem volt ínyére a beugró szerep, úgy érezte, a formája alapján helye lett volna a kezdőcsapatban. Ha ez okozott is feszültséget a csapaton belül, a mutatott játékon mindez nem érződött, vagy ha igen, annak a szélső teljesítménye alapján pozitív hatása volt. Bale a FourFourTwo-nak adott interjújában elmondta, milyen volt a kapcsolata Zidane-nal.

033_5513012.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem beszéltünk a BL-döntőről azóta. Ami azt illeti, egyáltalán nem beszélgettünk a mérkőzés óta. Egyébként jó volt a kapcsolatunk. Azt azért nem állítom, hogy mi voltunk a legnagyobb haverok, de egy normális professzionális kapcsolat volt közöttünk" - magyarázta Bale, majd kitért arra, mit érzett akkor, amikor csereként beküldték a pályára a döntőben.

"Nagyon frusztrált, hogy nem én kezdtem" - ismerte el a szélső. "Elég jól játszottam azután, hogy decemberben visszatértem a sérülésből. Utolsó négy bajnokimon öt gólt szereztem, ezért ott akartam lenni a kezdetektől fogva. Elkeseredetten ott akartam lenni a pályán. Amikor kifutottam, még mindig volt bennem düh, ezért is történhetett meg az, ami."

"Azóta párszor visszanéztem a gólt. Sosem éreztem úgy, hogy valamit bizonyítanom kell. Meg akartam tenni magamért és a csapatért. Ha döntőben játszol és a kupával akarsz hazatérni, nem számít, mit kell tenned. Ha várni kell az utolsó 30 percre, akkor legyen így" - folytatta Bale, aki Zidane távozása óta nem igazán találja a góllövő-cipőjét.

via squawka

Hozzászólások