La Liga - Az egykori Real-sztár szerint az Atlético csodagyereke rossz klubnál van
Az egykori Real-sztár szerint az Atlético csodagyereke rossz klubnál van
Fotó: Europress/AFP

Az egykori Real-sztár szerint az Atlético csodagyereke rossz klubnál van

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/02/04 10:00

A hétvégi madridi rangadón a Real Madrid az Atléco Madridod fogadta. Az 1-0-ás Real győzelmet hozó derbit az Atléti fiatalja, Joao Félix kihagyta, ám volt, aki még így is „megtalálta”. Ez a valaki pedig nem volt más, mint a Real Madrid korábbi holland légiósa, Rafael Van der Vaart, aki nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy szerinte a fiatal portugál rossz klubot választott annak idején ráadásul nem is a megfelelő edző foglalkozik vele. 

Rafael Van der Vaart anno a pályán is határozott volt és úgy tűnik, hogy a pályán kívül sem hazudtolja meg magát. A hollandok 109-szeres válogatottja, aki játékospályafutása során 2008 és 2010 között volt a Real Madrid játékosa a madridi derbit követően beszélt kendőzetlen őszinteséggel az Atlético fiatal portugál játékosáról, Joao Félixről és annak edzőjéről, Diego Simeonéról. 

„Nem igazán láttam arra utaló jeleket, hogy az Atléti játszani akarta volna a focit. A csapatra a kompakt játék jellemző, a fókuszban a védelem van leginkább, míg a támadásokra a kontra jellemző” – elemezte Diego Simeone csapatának játékát Van der Vaart.  

Ezzel mondjuk sok újat nem mondott a holland és még igazából azzal sem lehet megvádolni, hogy valótlanságot állított volna, hiszen reális képet festett Simeone csapatának játékstílusáról. Van der Vaart azonban itt még nem állt meg, rátért az Atlético által a nyáron közel 130 millió euróért megvásárolt Joao Félixre. 

„Joao Félix egy remek játékos, de egyszerűen rossz csapatnál van. Amikor az Atlético leigazolta a nyáron, akkor azt gondoltam, hogy Simeone átalakítja, talán rá szabja majd a csapat játékát. Hogy valami más, eddig nem látott játékstílust látunk majd a csapattól, ám végül ez nem történt meg. Értem én, hogy a győzelem mindennél fontosabb, de ha van egy ilyen tehetséges támadód, akkor kutya kötelességed olyan stílust találni a csapatod számára, amely a leginkább fekszik neki” – szúrt oda enyhén Diego Simeonénak a holland. 

Van der Vaart aztán annyira belelendült, hogy tovább fűzte a gondolatmenetét. 

„Felix véleményem szerint rossz csapatnál van és rossz edző foglalkozik vele”- zárta sommásan a mondandóját. 

A pályafutása során rengeteg csapatban megforduló egykori támadó nyilván nem úgy gondolta, hogy az Atlético rossz csapat, Simeone pedig rossz edző. Van der Vaart csak arra akart rávilágítani, hogy az Atlético jelenlegi játékstílusában Félix nem igazán tudja megmutatni fantasztikus tehetségét. Ez mondjuk innentől kezdve valóban Simeone felelősége, ám az argentin mester, ha eddig nem tette, úgy gyaníthatóan eztán sem fogja átalakítani csapata játékát. Hogy milyen jövőt tartogat mindez Joáo Félix számára, az egyelőre megjósolhatatlan, ám az Atlético szurkolókat jelenleg talán az érdekli jobban, hogy kedvencük mikor térhet végre vissza sérüléséből.

 

Hozzászólások