La Liga - Az Atlético világklasszis szlovén kapusa saját bevallása szerint még nincs a legmagasabb szinten
Az Atlético világklasszis szlovén kapusa saját bevallása szerint még nincs a legmagasabb szinten
Fotó: Europress/AFP

Az Atlético világklasszis szlovén kapusa saját bevallása szerint még nincs a legmagasabb szinten

Takács MártonTakács Márton
2019/08/01 13:31
Az Atlético Madrid kapusa, Jan Oblak úgy véli, még nem érte el a legmagasabb szintet, és ragaszkodik ahhoz, hogy még az eddigieknél is jobban teljesítsen.

A szlovén hálóőr alaposan megalapozta jó hírét, amióta 2014-ben a Benficától az Atlético Madridhoz igazolt, a világ legjobbjai között tartják számon posztján. A 2017/2018-as Európa-liga-győztes spanyolok egyik legfontosabb játékosa, számos egyéni elismeréssel: már négyszer kapta meg a spanyol bajnokság legkiválóbb kapusának járó Zamora-díjat, kétszer volt tagja az év csapatának a La Ligában, kétszer a Bajnokok Ligájában.

Oblakot sajtóhírek szerint a Manchester United évek óta csábítja, nem csoda, tavaly például ő mondhatta magánénak a legtöbb, kapott gól nélküli mérkőzést a La Ligában, 20 alkalommal csinált shutoutot. A szlovén kapus ezzel együtt is úgy gondolja, a legjobb formáját még nem is érte el. 

"Egész életeden át dolgozol. Az, hogy a világ legjobb kapusai között tartanak számon, jó visszajelzés. és azt mutatja, hogy a helyes úton haladsz." - mobdta Oblak. "Minden nap új esély adódik a fejlődésre. Még nem vagyok a legmagasabb szinten. Ha így folytatjuk, a trófeák is érkezni fognak, ami fontos lenne. Együtt elérhetjük."

Oblak_Atlético.jpg Fotó: Europress/AFP

Oblak áprilisban egy új, négyéves szerződést kötött az Atléticóval, a kivásárlási ára pedig 100 millió euróról 120 millióra emelkedett. 

A 26 éves kapus ezzel talán megnyugtatta azokat a szurkolókat, akik attól tartottak, egyik kedvencük távozik Madridból. Ezt a kivásárlási árat ugyanis néhány európai topklub ki tudná csengetni érte. Oblak szerint a záradékban szereplő összegek csak számok.

"Ha egy játékos szándéka az eddigi közös munka folytatása, és a klub is azt akarja, hogy az illető maradjon, akkor pont ott vagy, ahol szeretnél lenni. Éppen ezért ezek csak számok, amelyek semmin nem változtatnak. Nem számít, hogy 1 vagy 200 millió euróról van szó. A legfontosabb dolog az, hogy mindkét fél boldog és ugyanazt az utat követi." - zárta szimpatikus nyilatkozatát Oblak.

via Squawka

Hozzászólások