La Liga - Az angol válogatott jobbhátvéd alig várja, hogy Diego Simeonéért is focizhasson az Atléticóban
Az angol válogatott jobbhátvéd alig várja, hogy Diego Simeonéért is focizhasson az Atléticóban
Fotó: Europress/AFP

Az angol válogatott jobbhátvéd alig várja, hogy Diego Simeonéért is focizhasson az Atléticóban

Takács MártonTakács Márton
2019/07/21 14:08
Kieran Trippier elmondta, hogy "abszolút kiváltságnak" tartja, hogy Diego Simeone irányítása alatt focizhat, az argentin edző személye döntő szerepet játszott az angol válogatott jobbhátvéd Atlético Madridhoz való szerződésében.

Az angol védő hivatalos bemutatása csütörtökön zajlott le, miután a Tottenhamből megszerezte őt az egyik spanyol óriásklub, három évre, 21,7 millió fontot fizetve érte. 

Az Atletico Madrid megszerezte a Tottenham angol válogatott védőjét | Hosszabbítás

A 28 éves játékos alapembere volt a tavalyi világbajnokságon negyedik angol együttesnek.


A 28 éves labdarúgó elmesélte, hogy a Spanyolországba való igazolása egy hosszú távú ambíciójának része, és ő elkötelelezett új főnöke, Simeone iránt, akit nagy tiszteletben tart. Arra a kérdésre, hogy mennyiben játszott szerepet az Atléticóhoz távozásában az, hogy a klub történetének legsikeresebb edzőjével dolgozhat együtt, Trippier azt válaszolta: "Hatalmas szerepe volt."

"Az évek során az Atléticót megfigyelve láthatta az ember, hogy mit követel a csapatától, hogy miből áll az ő munkamorálja. Ők pedig mindent megtesznek a klubért, a címerért. Ez az egyesület olyan, mint egy nagy család, és szerettem volna a része lenni. 

Számomra Simeone a világ egyik legjobb edzője, és nagy kiváltság, hogy érte is játszhatok, minden megteszek érte, amit tudok. Természetesen a Premier League a világ egyik legjobb bajnoksága, de az Atlético Madrid érdeklődött irántam, én pedig nem gondolkodtam sokat. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, és a családomnak is, hogy Madridba jöjjünk és itt éljünk. Mauricio Pochettinónak és nekem volt egy megbeszélésünk a jövőmmel kapcsolatban. Elmagyaráztam, hogy nagy lehetőség előtt állok az Atlético Madridnál és ezt nem hagyhatom ki."

Trippier.jpg Fotó: Europress/AFP

Trippier azon kevés angol játékosok csoportjához csatlakozott, akik szerencsét próbálnak Spanyolországban is, és eltökélt szándéka, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából. A trófeák szerzése nyilván ott szerepel az ő kívánságlistáján is, de az egykori Burnley-védő ragaszkodik ahhoz, hogy először is a lehető leghamarabb megtanulja a spanyol nyelvet. 

Trippier a 23-as számú mezt fogja viselni Madridban, ugyanúgy, ahogy David Beckham annak idején a Realnál. "Ez is a büszkeség forrása és nagy kihívás számomra, hogy ide jöjjek. A legfontosabb, hogy beépüljek a játékosok közösségébe és megtanuljam a nyelvet."

via Sky Sports


Hozzászólások