La Liga - Antonio Conte reagált Sergio Ramos figyelmeztetésére
Antonio Conte reagált Sergio Ramos figyelmeztetésére
Fotó: Europress/AFP

Antonio Conte reagált Sergio Ramos figyelmeztetésére

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/14 21:44

Miután a Real Madrid megsemmisítő, 5-1-es vereséget szenvedett az El Clásicón, Antonio Contét tartották a legesélyesebbnek jelöltnek a Real Madrid kispadjára. Az olasz szakember kinevezése azonban nem aratott osztatlan sikert a játékosok között, amit Sergio Ramos alig burkolt nyilatkozatában jelzett is. Conte reagált a spanyol védő szavaira.

"A tisztelet nem jár csak úgy, azt el is kell nyerni. Rengeteg trófeát nyertünk, és a csapat menedzselése fontosabb, mint az edző tudása" - mondta Ramos azt követően, hogy Conte közel került a Real Madridhoz. Ennek a mondatnak sokan nagy jelentőséget tulajdonítottak, a hírek szerint ugyanis Ramos volt az egyik játékos, aki tiltakozott az olasz edző kinevezése ellen.

Conte végül nem ült le a Real Madrid kispadjára. Megoszlanak a vélemények arról, mekkora szerepük volt az öltözői hangokban ebben a döntésben, és mennyire az anyagi és szakmai kérdések közötti különbségek hiúsították meg a szerződéskötést. Az azért biztosan állítható, hogy Ramos nyilatkozata nem segítette az üzlet létrejöttét, és Conte szavai alapján valóban feszültségforrás lehetett volna a védő álláspontja. 

000_1AS2RX.jpg Fotó: Europress/AFP

"Amikor egy edző megérkezik, az oktatás szándékával és tisztelettel kell viszonyulnia a közeghez. Utóbbit azonban a játékosoktól is el lehet várni. Ha ez nem így történik, akkor kezdődnek a problémák. Nekünk, olasz edzőknek remek munkakultúránk van, azonban új klubhoz kerülve nem lehet mindent megváltoztatni. Az edző olyan, mint egy jó szabó, alkalmazkodnia kell a rendelkezésre álló játékosokhoz" - nyilatkozta a Rai Sportnak.

Conte legutóbb a Chelsea-t irányította, idén nyáron azonban elküldték, helyére honfitársát, Maurizio Sarrit nevezték ki. Bár több csapattal is összeboronálták a Juventus egykori mesterét, Conte azt mondta, egyelőre nem fogja elkötelezni magát egyik csapathoz sem. 2019 nyarán azonban valószínűleg még válogathat is az állásajánlatok közül, néhány topcsapatnál már most edzőkérdésről lehet beszélni.

Közben a Real Madridnál rendeződni látszik a helyzet, a csapat egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutat Julen Lopetegui távozása óta. Olyannyira, hogy az eredetileg ideiglenesen kinevezett, egyelőre százszázalékos Santiago Solari 2021-ig szóló szerződést kapott. Bár így elsőre kicsit elhamarkodottnak tűnik a döntés, Madridban valószínűleg abban bíznak: hasonlóan sül el a váltás, mint a Rafa Benítez-Zinedine Zidane cserénél.

via squawka 

Hozzászólások