La Liga - Annyi műtétje volt, mint meccse az elmúlt két szezonban, most az ő duplájával ikszeltek a Real Madriddal
Annyi műtétje volt, mint meccse az elmúlt két szezonban, most az ő duplájával ikszeltek a Real Madriddal
Fotó: Europress/AFP

Annyi műtétje volt, mint meccse az elmúlt két szezonban, most az ő duplájával ikszeltek a Real Madriddal

Takács MártonTakács Márton
2019/01/04 12:50

Santi Cazorla a futballvilág egyik legnagyobb hőse. 11 (!) műtéten esett át 2016 októbere és 2018 augusztusa között, 668 nap után játszhatott újra tétmérkőzésen. A kétszeres Európa-bajnok spanyol középpályást komoly boka- és Achilles-sérülése hátráltatta, emiatt az Arsenaltól is távoznia kellett tavaly, pedig a csapattársak és a szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt. 

2016 októberében még Ágyúsként a bolgár Ludogorec elleni BL-csoportmérkőzésen szenvedett Achilles-ín-sérülést, amivel nagyon sokáig bajlódott. A nyolcadik operációja után a sebe annyira elfertőződött, hogy az is felmerült, amputálni kell a Premier League egyik legtechnikásabb futballistájának lábát. Cazorla a Marcának mesélte el, hogy az Achilles-ina úgy nyolc centiméterrel rövidebb lett, a sarka pedig elkezdett üszkösödni. Az orvosok véleménye szerint Cazorla már azért hálás lehetett akkoriban, hogy egyáltalán lábra tudott még állni. A 2016/17-es idényben 11 meccsen lépett pályára, a 2017/2018-as évadot teljes egészében kihagyta, így az előző két szezonban éppen annyi mérkőzése volt, mint operációja, 11. Londoni klubja nem hosszabbított vele szerződést, korábbi egyesülete, a Villarreal fogadta be hat arsenalos éve után, ahol már a bemutatását sem aprózták el tavaly augusztusban.

A 34 esztendős játékos ebben a szezonban az Európa-ligában és a Király-kupában is eredményes tudott lenni régi-új csapatában, de a La Ligában eddig nem. 2012. április 23., a Málaga-Osasuna (1-1) parti után 2019. január 3-án tudott ismét góllal jelentkezni a spanyol bajnokságban. Ha már ott volt, kettőt is szerzett, a 4. percben egy bámulatos lövéssel szerezte meg a vezetést a Villarrealnak a Real Madrid ellen, majd a 82. percben, 1-2-nél a 168 centis magasságával fejelt kötényt a 199 centi magas Courtois-nak megmentve, az egyik pontot csapatának. 

Még hogy nincsenek csodák!


Hozzászólások