La Liga - A Real Madridnak sem tetszik az amerikai bajnoki lehetősége
A Real Madridnak sem tetszik az amerikai bajnoki lehetősége
Fotó: Europress/AFP

A Real Madridnak sem tetszik az amerikai bajnoki lehetősége

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/17 16:49

A Real Madrid levélben tiltakozott a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF) amiatt, hogy a liga (LFP) az Egyesült Államokban akar bajnoki mérkőzéseket rendezni.    

A levélben - melyről szerdán számolt be a spanyol sajtó - a José Ángel Sánchez főigazgató közölte, hogy az LFP soha nem tájékoztatta a klubot, és kérte ki a Real véleményét a témában, így nyilvánvalóan a beleegyezésüket sem kaphatta meg.    

Korábban a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez és Julen Lopetegui vezetőedző  is nemtetszését fejezte ki az ötlettel szemben többek között azért, mert sérül az esélyegyenlőség, ha az oda-visszavágós lebonyolításban nem valósul meg az egy hazai, egy idegenbeli mérkőzés.    

A tervek szerint a januári Girona-Barcelona lehet a spanyol bajnokság első mérkőzése, amelyet - egy 15 évre szóló megállapodás értelmében - az Egyesült Államokban rendeznek.    Javier Tebas, az LFP elnöke szerint máshol sem feltétlenül azonosak az esélyek. Példaként azokat világversenyeket említette, ahol az egyik elődöntőt kedden, a másikat szerdán rendezik, így a vasárnapi döntőig az egyik csapat játékosai egy nappal többet pihenhetnek. Emlékeztetett arra is, hogy stadionok felújítása alatt, vagy a nagyobb bevétel reményében már alkalmazott gyakorlat, hogy a pályaválasztó együttes nem hazai pályán rendezte a találkozóit.    

Ahhoz, hogy a tervből valóság legyen, az LFP-nek a két érintett klubon kívül meg kell kapnia az RFEF, továbbá a nemzetközi (FIFA), az amerikai (USSF), valamint a két kontinentális szervezet - az UEFA-nak és a CONCACAF - jóváhagyását. Luis Rubiales, a spanyol, valamint Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség első embere korábban már elmondta: nem tartja jó ötletnek a külföldi rendezést, ami ellen a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) is a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki.

MTI

Hozzászólások