La Liga - A Real Madrid vagy a Barcelona vágja kupán a másikat?
A Real Madrid vagy a Barcelona vágja kupán a másikat?
Fotó: Europress/AFP

A Real Madrid vagy a Barcelona vágja kupán a másikat?

Takács MártonTakács Márton
2019/02/27 13:59

A 2019 elején sorra kerülő háromfelvonásos El Clásico második része következik szerda este, amikor a Király-kupa-elődöntő visszavágóján a Real Madrid az első mérkőzésen elért 1-1-es döntetlen után fogadja a Barcelonát. 

A Barcelona 2018-ban zsinórban negyedszer nyerte meg a Copa del Rey-t, ahhoz, hogy meglegyen a zsinórban öt siker, a hazai pályán játszott 1-1 után idegenben kellene kiharcolniuk a továbbjutást. Éppen a Real Madrid volt, amely a Barca előtt még 2014-ben el tudta hódítani a Király-kupát, ráadásul a katalánokat legyőzve a fináléban. 

Ez a párosítás azt jelentette kettejük párharcában, hogy a két óriásklub három és fél héten belül háromszor is találkozik egymással, a február 27-i kupavisszavágó után ugyanis március 2-án a bajnokságban, a Bernabéuban is összecsapnak. A barcelonai kupameccsen Lionel Messi nélkül kezdett a Barca, a félidőben még a Real vezetett 1-0-ra. Fordulás után Malcom egyenlített, az utolsó harminc percben - már Messivel a fedélzeten - inkább a Barcelona akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a Camp Nou 92 ezer fős közönsége.

Már a szezon harmadik El Clásicója jön, de az első, amelyet Madridban rendeznek. A szezonbeli első Clásicón, a Camp Nouban 5-1-es vereséget szenvedett a Real, úgy, hogy a sérült Messi nem is játszhatott. 11 éve az volt az első olyan szuperrangadó, ahol sem a Juventusba szerződő Cristiano Ronaldo, sem Messi nem szerepelt. A madridiak nyáron kinevezett edzőjének, Julen Lopeteguinek a K.O. után mennie is kellett, azóta Santiago Solari felel a szakmai munka irányításáért. 


Santiago Solari a szerdai meccs előtti keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy "a szurkolóinkról mondható csak el, hogy garantáltan kezdenek" - utalva arra, hogy még nem volt meg a fejében a kezdőt tizenegy, vagy csak nem akart rá még utalást sem tenni. Eltiltottja nincs most, csak a sérült Marcos Llorentére nem számíthat az argentin szakember. "Ez a kupa elődöntője, a visszavágó, az első meccsen már túl vagyunk.  Nagyszerű mérkőzés volt, remélem, hogy valami hasonlót láthatunk szerdán is. Az első parti második félidejében igen jól tettük a dolgunkat, idegenben szerzett góllal tértünk haza, ez az eredmény nekünk kedvezőbb. Szerdán is nyerni szeretnénk, ez egy új kihívás lesz számunkra." - tette hozzá Solari. 

Lionel Messinek ez lesz a 40. (!), El Clásicója, ezeken az összecsapásokon 26 gólt szerzett az argentin zseni. De nem csak ő jubilál, Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője 100. mérkőzésén ül majd a Barca kispadján. Eddigi 99 meccséből 67-et megnyert a csapata, 23 döntetlen és csak kilenc vereség szerepel a neve mellett. Ez 67,7%-os mutató, 238 szerzett és mindössze 80 kapott gól a mérlege a Barcelonának az ő irányítása alatt. 

"Szeretném, ha győzelemmel ünnepelhetnénk, ez az jelentené, hogy idén is döntőt játszhatnánk a kupában. Az alapoktól kell kezdenünk, mert ha nem szerzünk gólt, nem lesz esélyünk. Muszáj betalálnunk, miközben meg kell oldanunk, hogy ellenünk ne legyenek eredményesek, és így kell a támadásokra is koncentrálnunk. Nem normális, hogy ugyanazon a héten találkozunk kétszer is, de megtörténik. De a figyelmünk nem osztódhat meg, most még a szerdai meccsre kell fókuszálnunk, a szombat még nagyon messze van." mondta előzetesen Ernesto Valverde.

Érdekesség, hogy a játékvezető ugyanaz a José María Sánchez Martínez lesz, aki az őszi 5-1-en bíráskodott.  


Hozzászólások