La Liga - A Real Madrid edzője nem félti az állását, bízik a formajavulásban
A Real Madrid edzője nem félti az állását, bízik a formajavulásban
Fotó: Europress/AFP

A Real Madrid edzője nem félti az állását, bízik a formajavulásban

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/07 14:16

Mint arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid 1-0-ra kikapott az Alavés otthonában a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában. Julen Lopetegui csapata meccsek óta nem talált az ellenfelek kapujába, de az edző nem félti az állását, és bízik abban, hogy hamarosan javulni fog a BL-címvédő formája.

Erre szüksége is lenne a Real Madridnak, mert Gareth Bale-ék komoly hullámvölgybe kerültek. A legutóbbi négy mérkőzésükből hármat elveszítettek, minden sorozatot figyelembe véve pedig már négy mérkőzés óta nyeretlen Lopetegui csapata. Még nagyobb probléma, hogy ezeken a találkozókon még csak gólt sem szerzett a Real. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a madridi klub a mostanihoz hasonló negatív sorozatot produkál.

  • Zsinórban három mérkőzésen nem szerzett gólt a bajnokságban, amire utoljára 2002 májusában volt példa.
  • Minden sorozatot figyelembe véve pedig már négy meccse gólképtelen, ami 1985 (!) óta először fordult elő a Reallal.

Lopetegui természetesen nincs könnyű helyzetben, hiszen Zinedine Zidane rövid, ám annál sikeresebb edzősködése nagyon magasra tette a lécet, ráadásul a Real most egyfajta átmenetben van a taktika és talán a rendelkezésre álló játékosok szempontjából is. Lopetegui a csapnivaló forma ellenére egyelőre nem aggódik az állása miatt.

066_DPPI_40218311_008.jpg Fotó: Europress/AFP 

"Egy edző nem gondolkodik ilyesmin" - mondta a sajtótájékoztatón. "Tisztában vagyunk azzal, hogy ez most nem egy jó időszak számunkra, de a legrosszabb esetben is csak hárompontos lemaradásunk lesz a listavezetőhöz képest. Természetesen igazán nyugodtak akkor lennénk, ha végre gólt szereznénk. Csalódottak vagyunk, mert nyerni akartunk. Jól kezdtünk, de nem találtunk be, ők pedig megbüntettek minket."

Mivel az utóbbi időben a címvédő Barcelona is bukdácsolt a spanyol bajnokságban - az utóbbi három mérkőzéséből egyet elveszített, kettőt döntetlennel zárt -, valóban nincs rossz helyzetben a Real. Az ősi riválisra kifejezetten nehéz mérkőzés, a Valencia elleni idegenbeli összecsapás vár. Győzelme esetén egyébként az Atlético Madrid is megelőzhetné a Realt, ehhez a Betist kellene vernie hazai pályán.

Lopetegui reméli, hogy csapata hamarosan túllendül a nehéz helyzeten. "Kicsit túlzott büntetésnek érzem a vereséget. De meg kell próbálnunk fejlődni, az utóbbi időben rengeteg szerencsétlenség is ért minket. Ma két játékosunk sérült volt. Nem vagyunk jó formában, de a lehető leggyorsabban szeretnénk visszatérni a győzelmekhez. Nincsenek kétségeim: mindenki a legjobbját nyújtja, nagyon jó felfogásban léptünk pályára."

A válogatott szünet miatt lesz idő rendezni egy kicsit a sorokat a Realnál, a legközelebb majd a Levante ellen javíthat Lopetegui csapata.

via goal.com

Hozzászólások