La Liga - A Real hazai pályán, hétgólos meccsen esett ki a kupából
A Real hazai pályán, hétgólos meccsen esett ki a kupából
Fotó: Europress/AFP

A Real hazai pályán, hétgólos meccsen esett ki a kupából

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/06 21:08
A Real Madrid meglepetésre hazai pályán búcsúzott a labdarúgó spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, miután csütörtökön 4-3-ra kikapott a Real Sociedadtól.

Az első félidőben a jól védekező és veszélyesen kontrázó Real Sociedad Martin Ödegaard góljával szerzett vezetést a 22. percben. A 21 éves norvég középpályás a Real Madrid játékosa, de három éve folyamatosan kölcsönben szerepel, a baszkokhoz tavaly nyáron került.

A hazaiak a második félidőben sem tudtak kellő nyomást gyakorolni, majd a vendégek támadója, Alexander Isak az 50. percben lesről talált a Real Madrid kapujába, de a gólt csak videobírós segédletet követően nem adta meg a játékvezető. A vendégek 20 éves svéd támadója percekkel később duplán kárpótolta magát: az 54. és az 56. percben is érvényes találatot szerzett. A madridi szépítést követően - Marcelo volt eredményes - Isak az előkészítésből vette ki a részét: beadását a 69. percben Mikel Merina lőtte a kapuba.

A hajrában nagy rohamra indult a Real Madrid, amely egy les miatt meg nem adott gólt követően a 81. percben megszerezte a második, a 93. percben pedig a harmadik találatát, egyenlítenie azonban a hátralévő három percben már nem sikerült.

Az elődöntő sorsolását pénteken rendezik, az első meccseket jövő szerdán, a visszavágókat március 4-én játsszák. A fináléra április 18-án kerül sor Sevillában.

MTI

Eredmények, negyeddöntő:
Real Madrid-Real Sociedad 3-4 (0-1)
Hozzászólások