La Liga - A Real edzője a videóbírót kritizálta a hétvégi vereség után
A Real edzője a videóbírót kritizálta a hétvégi vereség után
Fotó: Europress/AFP

A Real edzője a videóbírót kritizálta a hétvégi vereség után

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/07 11:22

Luka Modric önkritikusan fogalmazott, míg Santiago Solari vezetőedző a játékvezetőt kritizálta azt követően, hogy a Real Madrid vasárnap hazai pályán 2-0-ra kikapott a Real Sociedadtól.

Az aranylabdás horvát középpályás levette Solari válláról a bajnoki vereség felelősségét, amit aztán a játékosokra hárított. "Az edzőnk nagyszerű munkát végez, de nem tud gólt szerezni: az ő feladata véget ér a mérkőzés elején" - mondta Modric. Hozzátette: a tréner megfelelően felkészítette és motiválta őket, de a futballistáknak kellene jobban teljesíteniük és koncentrálniuk, hiszen ők vannak a pályán. "Több játékos sem a maximumot nyújtotta. Nekem is javulnom kell, valamint vállalni a felelősséget" - értékelt az irányító.

Solari a mérkőzéshez annyit fűzött hozzá, hogy azon részükről "minden rosszul sült el", Jose Luis Munuera Montero játékvezetőn azonban számon kérte, hogy két vitás esetben sem alkalmazta a videobíró-technológiát. "Ha ilyen esetekben nem használják a VAR-t, akkor az egész értelmét veszti. Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, de ha megvan az esély arra, hogy a pontos bizonyítékok ismeretében korrigáljunk, de még csak nem is használjuk ki ezt a lehetőséget, azt nehéz megérteni" - nyilatkozta Solari.

Az edző Sergio Ramos és Asier Illarramendi ütközését említette, valamint azt a számára sokkal nyilvánvalóbb esetet, amikor Vinicius átesett az elé kivetődő Geronimo Rullinon, a Real Sociedad kapusán. Emilio Butragueno madridi klubigazgató hangsúlyozta: klubjuk mindig tisztelettel viszonyult a játékvezetőkhöz és támogatta a VAR-t, ezért nem értik a történteket. "Egy játékvezetőnek nem kell tökéletesnek lennie, éppen az olyan szituációk miatt lett bevezetve a VAR, mint a mostani volt, de még csak nem is használták. Ez miért van?" - tette fel a kérdést.

A Real a 18. fordulót követően tízpontos hátrányban van a listavezető Barcelonával szemben, a tabellán csak az ötödik helyen áll, így jelenleg nincs Bajnokok Ligáját érő pozícióban.

MTI

Hozzászólások