La Liga - A leggólképesebb csapat
A leggólképesebb csapat
Fotó: Europress/AFP

A leggólképesebb csapat


2015/12/19 14:42

A Real Madrid és a Barcelona árnyékában viszonylag kevés szó esik az Atlético Madridról. Pedig "Cholo" Simeone csapata 15 kör után holtversenyben az első helyen áll, mindössze két vereséggel (rajtuk kívül csak a Barca és nagy meglepetésre a Deportivo áll így) és a legkevesebb, mindössze 7 kapott góllal. A védelem helyett azonban a csapat góllövő képességét is méltatnunk kell. És itt a hangsúly a csapaton van, a gólok számát (22) tekintve ugyanis messze nem ők a legjobbak.

A felületes szemlélő ezt egy hatalmas problémaként foghatja fel, főleg ha kiemeljük a nyári igazolás Jackson Martínez és Fernando Torres teljesítményét. Ők ketten ugyanis egyenként mindössze kétszer találtak be az idény során, ez azonban egyelőre nem okozott nagyobb gondot. Erről pedig a csapat többi tagja gondoskodott, akik semlegesíteni tudták a két csatár visszafogottabb formáját.

A Ligában ugyanis egyedülálló módon már tizenegy Atlético játékos tudott betalálni. A piros-fehéreket kilenc góllövővel követi ezen a tabellán a Celta Vigo, a Real Madrid, a Sevilla és a Villareal, míg a Barcelona 36 gólját összesen heten szerezték. A leggólerősebb nem nagy meglepetésre Antoine Griezmann nyolc találattal, őt követi Torres, Jackson, Carrasco és Koke kettővel, majd Vietto, Correa, Gabi, Saúl, Tiago és végül Godín eggyel.

Ez összesen 22 gól, ami ugyan kevesebb mint tavaly ilyenkor (akkor 15 fordulót követően már 27 gólnál jártak) de pontszámban még így is jobbak három ponttal. Ezek a mutatók mind egy masszív, egységes csapat benyomását keltik, akik keveset lőnek, de cserébe keveset is kapnak, miközben szépen szállítják a pontokat, jelenleg öttel megelőzve a városi rivális királyi gárdát. Most hétvégén a Málaga ellen lépnek pályára Griezmannék, mely csapat ellen tovább folytatódhat a jó szereplés. Ráadásul a Barca nem lép pályára a fordulóban a Klubvilágbajnokságon való részvételük miatt, így egy pontszerzéssel akár az élre is állhatnak a matracosok.

 

Hozzászólások