La Liga - A korábbi Real-játékos szerint Bale-t azért tartják sztárnak, mert sokat fizettek érte
A korábbi Real-játékos szerint Bale-t azért tartják sztárnak, mert sokat fizettek érte
Fotó: Europress/AFP

A korábbi Real-játékos szerint Bale-t azért tartják sztárnak, mert sokat fizettek érte

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/01 11:40

Jorge Valdano, a Real Madrid korábbi játékosa és sportigazgatója úgy véli, Gareth Bale nem sorolható a sztárjátékosok közé, és sokan nem a teljesítménye, hanem az érte kifizetett összeg alapján ítélik meg. Valdano kritizálta a játékos mentalitását is, szerinte az El Clásicón nem rendelte magát alá a csapat érdekeinek.

Hétvégén a Real Madrid megsemmisítő, 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelonától. A találkozó végleg megpecsételte Julen Lopetegui sorsát, akit azóta - egyelőre csak ideiglenesen - Santiago Solari váltott a kispadon. Valdano azonban nem csak az edzőt, hanem a játékosokat is hibásnak tartja a kialakult helyzetért, Bale-t különösen keményen kritizálta.

A walesi támadóért 86 millió fontot fizetett a Real Madrid a Tottenhamnek, azóta 201 mérkőzésen 92 gólt szerzett a fővárosi klub színeiben. Öt szezon alatt négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és két döntőben is nagyon fontos gólt szerzett: 2014-ben a hosszabbításban ő szerezte meg a vezetést a Realnak, 2018-ban pedig a Liverpool ellen csereként beállva duplázott.

068_AA_26052018_753868.jpg Fotó: Europress/AFP

Azt tehát túlzás lenne állítani, hogy rossz igazolás volt, Valdano szerint azonban mégsem kellene szupersztárnak kikiáltani. "Még mindig az ára alapján ítélik meg Bale-t. Ez az összeg azt az illúziót keltette, hogy ő egy világsztár, holott az előző öt évben mutatott teljesítménye nem arányos az érte kifizetett összeggel, még akkor sem, ha minden évben az övé a szezon egyik legnagyobb találata."

Valdano nem volt elégedett a játékos Clásicón nyújtott teljesítményével sem, szerinte taktikailag nem rendelte alá magát a csapat érdekeinek. "Hét perc után teljesen magára hagyta Jordi Albát. Eleinte még a sztárjátékosok is figyelnek a taktikára, idővel azonban megmutatkozik az igazi természetük. Úgy gondolják, joguk van azt tenni, amit akarnak, akkor is, ha az a csapatérdek rovására megy."

Gólok tekintetében Bale első madridi szezonja alakult legjobban, 44 mérkőzésen 22-szer talált be. Tavaly ehhez hasonló mérleget produkált (39/21), azonban a spanyol bajnokságban egyszer sem jutott 20 gól fölé. A kiegyensúlyozottságát nem segítette, hogy rengeteget volt sérült, és az is többször előfordult, hogy kikerült a kezdőcsapatból. 

via squawka

Hozzászólások