La Liga - A játékosok kiakadtak, a szövetség vizsgálatot indított a Barcelona hétvégi bajnokija után
A játékosok kiakadtak, a szövetség vizsgálatot indított a Barcelona hétvégi bajnokija után
Fotó: Europress/AFP

A játékosok kiakadtak, a szövetség vizsgálatot indított a Barcelona hétvégi bajnokija után

Németh DánielNémeth Dániel
2018/08/26 11:56

Hétvégén a Barcelona 1-0-ra győzött a Real Valladolid otthonában. Bár a három pontot megszerezték, mégsem voltak teljesen elégedettek a katalánok, szerintük ugyanis a Valladolid pályája alkalmatlan volt a játékra. A szövetség vizsgálatot ígért az ügyben.

A találkozón összesen három gól született, azonban ezek közül les miatt kettőt is érvénytelenített a játékvezető. Így Ousmane Dembélé 57. percben szerzett találata eldöntötte a mérkőzést, és a három pont sorsát. Dembélé idén már második alkalommal szerzett győztes gólt a Barcának, mégsem a francia támadó formájáról esett a legtöbb szó a mérkőzést követően.

000_18L91Y.jpg Fotó: Europress/AFP 

Sokkal inkább az újonc Valladolid pályájáról, az ugyanis a Barcelona játékosai szerint nem felelt meg az élvonal követelményeinek. Gerard Piqué, a katalánok védője felháborodottan nyilatkozott, és még az Egyesült Államokban megrendezett bajnokik gondolatával kacérkodó szövetségnek is odaszúrt egyet.

"Mielőtt eladjuk a termékünket külföldre, előbb talán itthon is körbe kellene nézni. Azt akarják, hogy Amerikában játsszunk, de ma a fű állapota egészen botrányos volt. Kockáztatták a játékosok testi épségét, és remélhetőleg tesznek lépéseket az ügyben" - mondta Piqué.

Javier Tevas, a spanyol liga elnöke Twitteren reagált, üzenetében egyetértett a katalán játékosokkal. "A José Zorilla stadion gyepének állapota nem találkozott a La Liga minimum elvárásaival, ezért vizsgálatot indítunk az ügyben" - írta a közösségi oldalon. Egyébként a Barcelona edzője, Ernesto Valverde is kritizálta a pálya állapotát. 

"Nagyon is egyértelmű gondok voltak a talajjal. Régóta nem láttam ekkora göröngyöket a pályán. Ezen mindenképpen el kell gondolkoznunk, mielőtt máshova vinnénk a bajnokságot. Nem hiszem, hogy ez jót tett a látványnak. Márpedig a foci nem csak a győzelmekről, de a szurkolók élményéről is szól."

via goal.com

Hozzászólások