La Liga - A Barcelona már a Messi utáni időszakra is készül az átigazolásaival
A Barcelona már a Messi utáni időszakra is készül az átigazolásaival
Fotó: Europress/AFP

A Barcelona már a Messi utáni időszakra is készül az átigazolásaival

Takács MártonTakács Márton
2019/02/08 16:39

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu elárulta, a klub jelenlegi átigazolási politikájával már a Lionel Messi utáni érára is készülnek. 

A Barcelona januárban jelentette be, hogy 65 millióért szerződteti az Ajax 21 éves válogatott középpályását, Frenkie de Jongot. A Barca ezzel két másik gigászt, a Paris Saint-Germaint és a Manchester City-t előzte meg, a hírek szerint ők is nagy erőket mozgósítottak a rendkívül tehetséges játékos megszerzéséért. 

Miért maradt alul a ManCity a sztárjátékosokért folytatott versenyben? | Hosszabbítás

Kétségtelen, hogy a Manchester City az átigazolási piaci egyik csúcsragadozójává nőtte ki magát, azonban még a kiapadhatatlannak tűnő pénztömeg sem mindig garancia a sikerre. Siker alatt most nem feltétlenül a pályán elért eredményekre gondolunk, bár a nemzetközi sorozatokban változatlanul halovány az angolok teljesítménye, sokkal inkább az átigazolási piacon mutatott hatékonyságra.

Bár Lionel Messi még csak 31 éves, muszáj távlatokban gondolkodnia a Barca vezetőségének, mert a köré épített csapat nélküle egészen máshogyan nézne ki. Az argentin klasszis 664 mérkőzésén 581 gólt szerzett eddig a Barcelona mezében, egy játékossal nem lehet kiváltani ezt az irtózatos mennyiségű találatot, és az első lépések egyébként is arra mutatnak, hogy inkább a középpályát erősítik meg több évre előre, mintsem, hogy mellé igazoljanak szupersztárokat. Ezt mutatta Philippe Coutinho, Arthur és most De Jong megszerzése is. 

"Tudom, hogy egy nap Lionel azt mondja majd, hogy visszavonul" - mondta Guillem Balague podcastjében Bartomeu klubelnök. Messinek még két évig érvényes szerződése van a Barcelonával, Bartomeu szerint a visszavonulásáig még van idő.

Bartomeu_Messi.jpg Fotó: Europress/AFP

A La Liga 25-szörös bajnoka mindenképpen kénytelen megerősítenie a csapatát, hogy megfelelő legyen majd az átmenet az új, már Messi nélküli érába, és hogy hasonlóan sikeresek lehessenek nélküle, mint amilyenek vele voltak. 

"Fel kell készítenünk a klubot a jövőre" - tette hozzá Bartomeu, aki 2021-ben távozik a Barcelona elnöki posztjáról. 

"Nagyszerű fiatal játékosokat kell hoznunk a csapatban, mert szeretnénk megőrizni a sikeres szereplésünk lehetőségét. Ez a mi felelősségünk. A mandátumom két szezon múlva lejár. Egy jó helyzetből szeretném elhagyni az egyesületet, és azt mondani az utódomnak, hogy ez a mi örökségünk".

2017-ben Messi azt nyilatkozta új szerződése aláírásakor, hogy közelebb került ahhoz az álmához, hogy az otthonának nevezett Barcelonában fejezhesse be karrierjét. A kivásárlási árát 700 millió euróban rögzítették. Kilenc spanyol bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája-győzelmet és hat Király-kupa-elsőséget szerzett eddig a Barcával. 

via BBC Sport


Hozzászólások