La Liga - A Barcelona kapusa a koronavírus-járvány kellős közepén tárta fel táplálkozási szokásait
A Barcelona kapusa a koronavírus-járvány kellős közepén tárta fel táplálkozási szokásait
Fotó: Europress/AFP

A Barcelona kapusa a koronavírus-járvány kellős közepén tárta fel táplálkozási szokásait

Takács MártonTakács Márton
2020/03/31 15:26
A Barcelona német válogatott kapusa, Marc-Andre ter Stegen betekintést nyújtott napi rutinjába az önkéntes elszigeteltségében, amit a Covid-19-válság ideje alatt él át.

A Barca hálóőre elismerte, hogy nem valami nagy rajongója a diétának, de ragaszkodik ahhoz, hogy táplálkozása során mindig megpróbálja megtalálni a megfelelő egyensúlyt, annak a koronavírus-járványnak a kellős közepén, amely bent marasztalja otthonában.

Az összes nagy európai labdarúgó-bajnokság szünetel jelenleg a koronavírus kitörése miatt, beleértve a La Ligát is, Spanyolország a második helyen áll Olaszország mögött a kontinens leginkább érintett országai között, meghaladta a 85 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, a fertőzésbe összesen 7340-en haltak bele. Ezek a számadatok az elkövetkező napokban és hetekben valószínűleg még tovább növekszenek majd. A kormánytisztviselők zárlatot vezettek be és utasították a nem alapvető fontosságú munkavállalókat, hogy a következő két hétben maradjanak otthonukban. 

Messi újabb ultimátuma: Marc-André ter Stegennek mennie kell! | Hosszabbítás

Alig egy nappal azt követően, hogy Lionel Messi kijelentette, ha a nyáron nem jön Neymar, akkor kész elhagyni a Barcelonát itt az újabb ultimátum: a katalánok csapatkapitánya ter Stegen távozását szorgalmazza. A háttérben a német kapus szerződés hosszabbítási hercehurcája húzódik, amely Messi szerint megmérgezi a klub és az öltöző légkörét.

Spanyolország szerte a futballklubok a betegség terjedésének megakadályozása érdekében kidolgozott protokollokat is követik, és a Barcelona is megtette a lehetséges pénzügyi visszaesések minimalizálására irányuló lépéseket. A La Liga címvédője a múlt héten bejelentette a bércsomagok csökkentését, aminek értelmében a játékosok a szokásos jövedelmük 30 -át kapják meg, amíg nem érkezik a zöld jelzés a pályára való visszatérésre. Időközben a Barca legjobb csillagait is arra kényszerítik, hogy önállóan elszigeteljék magukat otthonaikban, és a lehető legmegfelelőbb erőállapotban legyenek és egészségesek maradjanak, miközben csak magukra számíthatnak.

Ter Stegen kijelentette, hogy vegetáriánus módon eszik, annak ellenére, hogy jelenlegi munkaadói nem rendeltek el tilalmakat bizonyos élelmiszercsoportokra vagy termékekre. 

"Nem vagyok valami nagy rajongója a diétának, megpróbálom megtalálni a megfelelő egyensúlyt." - mondta a 27 éves kapus. "Mindenki tudja, mi az egészséges és mi nem. Az egészséges táplálkozás lényege a friss termékek, friss ételek fogyasztása. Megpróbáljuk ezt megtenni. Sok zöldség, sok gyümölcs van az asztalon - a cukorral viszont óvatosak vagyunk, 100%-ig nem mellőzzük az étrendünkből. Nincsenek tilalmak, leginkább vegetáriánus módon eszünk."

Csak Messi és a pénz tartja felszínen a fejvesztve sodródó Barcelonát | Hosszabbítás

Évek óta figyelmen kívül hagyott szerkezeti problémák, koncepciótlan igazolások, identitásbeli és stílusbeli viták, valamint Lionel Messi rendezetlen helyzete. Többek között ezek idézték elő a Barcelona válságát, véli Jonathan Wilson. A kiváló angol szakíró megpróbált a katalánok problémáinak mélyére ásni, és a jelenlegi folyamatok alapján nincs meggyőződve arról, hogy megfelelő irányba tart a klub.

A német válogatott kapus nemrégiben leírta, hogy mennyi hiányoznak a csapattársai és a legmagasabb szintű labdarúgás, mielőtt elmagyarázta jelenlegi napirendjét.

"A legjobban az hiányzik, hogy a pályán a csapattársaimmal, a barátaimmal és szurkolók előtt játsszak, a legmagasabb szinten versenyezzek. Nehéz a szezon legfontosabb heteiben itthon lenni, és egyedül tartani a fizikai állóképesség megfelelő szintjét. Nagyon nagy figyelmet fordítok erre, mivel jelenleg nincs sok lehetőség a labdás edzésekre. Különböző dolgokat csinálok, jelenleg egy fitneszalkalmazással dolgozom, minden nap kihívásokat teljesítek."

Ter Stegen hozzátette, hogy fontos a mentális erősség ezekben a bizonytalan időkben. 

"Bármilyen helyzetben, például a családdal való együttéléskor, mindig meg kell próbálni a pozitív dolgokat észrevenni. Szeretünk otthon lenni, és nagyon élvezzük az együtt töltött időt."

Tehetségben Iniesta állt a legközelebb Messihez a Barcelonát BL-győzelemig vezető edző szerint | Hosszabbítás

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique elmondta, melyik játékos áll legközelebb az argentin legendához, Lionel Messihez játéktudásban. A spanyol szövkap szerint Andres Iniesta volt a legközelebbi tehetség Lionel Messihez mérve azok közül, akiket ő is edzett. A hatszoros aranylabdás Messit széles körben minden idők legnagyobb labdarúgójának tekintik, Luis Enrique akkor dolgozott vele, amikor 2014 és 2017 között a Barcelona vezetőedzője volt.

via goal.com


Hozzászólások