La Liga - A Barcával BEK-et nyerő aranylabdás csatár szerint most kell véget vetni a La Liga idei szezonjának
A Barcával BEK-et nyerő aranylabdás csatár szerint most kell véget vetni a La Liga idei szezonjának
Fotó: Europress/AFP

A Barcával BEK-et nyerő aranylabdás csatár szerint most kell véget vetni a La Liga idei szezonjának

Takács MártonTakács Márton
2020/04/07 13:08
Hristo Stoichkov, a Barcelonával 1992-ben BEK-et nyerő bolgár úgy gondolja, egykori klubját kellene bajnokká nyilvánítani, ha a 2019/2020-as szezonban nem játszanának már több mérkőzést a spanyol labdarúgó-bajnokságban. 

A Barca egykori sztárja szerint igazságosabb lenne a La Liga azonnali beszüntetése, a bajnok megnevezése, és a másodosztály két legjobb csapatának feljebb juttatása a koronavírus-világjárvány közepette. A La Liga további küzdelmeit határozatlan időre elhalasztották a Covid-19 miatt, amely eddig több mint 12 640 halálesethez vezetett Spanyolországban, és világszerte több mint 69 450 ember halálát okozta.

A címvédő Barcelona kétpontos előnnyel állt az élen a Real Madrid előtt, amikor a bajnokságot leállították, míg a Cadiz és a Real Zaragoza foglalta el a Segunda Division feljutást érő helyeit. 

Stoichkov - aki öt bajnoki címet és Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert a katalánokkal - úgy érzi, hogy a Barcelonát kéne bajnokká nyilvánítani, ha a 2019/2020-as idényben már nem kerül sor több mérkőzésre.

Tehetségben Iniesta állt a legközelebb Messihez a Barcelonát BL-győzelemig vezető edző szerint | Hosszabbítás

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique elmondta, melyik játékos áll legközelebb az argentin legendához, Lionel Messihez játéktudásban. A spanyol szövkap szerint Andres Iniesta volt a legközelebbi tehetség Lionel Messihez mérve azok közül, akiket ő is edzett. A hatszoros aranylabdás Messit széles körben minden idők legnagyobb labdarúgójának tekintik, Luis Enrique akkor dolgozott vele, amikor 2014 és 2017 között a Barcelona vezetőedzője volt.

"Ha az vesszük, hogy milyen az adott helyzet az eddig lejátszott meccsekkel, akkor az lenne igazságosabb, ha a La Liga-szezont befejeznénk most." - nyilatkozta Hristo Stoichkov. "Sok mérkőzés maradt hátra. Ne legyenek kiesők, és a Segunda két legjobb tagja is feljebb léphetne a 22 csapatos új bajnokságba. Ők is sok munkát végeztek a minél több találkozó megnyerése érdekében."

A La Liga-mérkőzéseket zárt kapuk mögött fogják játszani, ha megoldást lehet találni a spanyol labdarúgás újbóli elindításához. A jelenlegi helyzetben még nincs meghatározva a visszatérés időpontja, de magas rangú személyek elismerik, hogy fokozatosan vissza kellene térni a normális kerékvágáshoz.

Különböző források jelezték a goal.com-nak, hogy a szurkolókat továbbra sem engednék be a stadionokba, hogy megelőzzék a spanyolországi koronavírus újabb éles kitörését az ilyen nagy tömegek összegyűlése eredményeként.

A Barcelona kapusa a koronavírus-járvány kellős közepén tárta fel táplálkozási szokásait | Hosszabbítás

A Barcelona német válogatott kapusa, Marc-Andre ter Stegen betekintést nyújtott napi rutinjába az önkéntes elszigeteltségében, amit a Covid-19-válság ideje alatt él át. A Barca hálóőre elismerte, hogy nem valami nagy rajongója a diétának, de ragaszkodik ahhoz, hogy táplálkozása során mindig megpróbálja megtalálni a megfelelő egyensúlyt, annak a koronavírus-járványnak a kellős közepén, amely bent marasztalja otthonában.

Jaume Roures, a La Liga egyik közvetítőpartnere, a Mediapro vezetője is egyetért abban, hogy a szurkolói részvétel valószínűtlen, amikor a bajnokság folytatódik.

"Remélem, hogy a labdarúgás júliusban visszatér, és azért mondom, hogy július, mert előbb mindenki egészségét garantálni kell." - mondta a múlt héten Roures. "Biztosan közönség nélkül fog visszatérni a foci, de előtte még a csapatoknak is fel kell készülniük a folytatásra. Miután olyan sokáig voltak otthon, nem tudnak csak úgy kimenni és játszani, mintha semmi sem történt volna."

via goal.com

Hozzászólások