La Liga - A Barca szenzációs holland középpályása a honfitársát ajánlgatja a Real Madridnak
A Barca szenzációs holland középpályása a honfitársát ajánlgatja a Real Madridnak
Fotó: Europress/AFP

A Barca szenzációs holland középpályása a honfitársát ajánlgatja a Real Madridnak

Takács MártonTakács Márton
2019/08/12 15:08
A Barcelona új középpályása, Frenkie de Jong szerint nem kétséges, hogy egykori ajaxos csapattársa, Donny van de Beek van annyira jó, hogy erősítést jelentene a Real Madridnak, a holland klasszis azonban reméli, hogy honfitársa inkább marad az amszterdami klubnál.

A 22 éves Van de Beekről már tárgyalt a Real Madrid és az Ajax, szívesen erősítené meg középpályáját a hollanddal a spanyol óriásklub. 

De Jong az előző szezonban még Van de Beek oldalán játszott az Ajaxban, amely duplázott Hollandiában, a bajnoki címet és a kupát is begyűjtötte, és lenyűgöző focival a Bajnokok Ligája elődöntőjéig is eljutott. Utóbbi sorozatban egymás után ejtette ki - egyaránt idegenben - a Real Madridot és a Juventust.  

"Szívesebben venném, ha maradna az Ajaxban, mert nem szeretném ellenfelemként viszontlátni őt a spanyol bajnokságban, és az Ajax is erősebb lenne vele." - mondta De Jong az ESPN-nek, amikor arról kérdezték, mit szólna, ha Van de Beek a Barca legnagyobb riválisához igazolna.

vandebeek.jpg Fotó: Europress/AFP

"De a viccet félretéve, ha minden rendeződik a felek között és tényleg Madridba igazol, igazán boldog leszek miatta. Úgy gondolom, hogy megérdemelné ezt a lehetőséget, mert egy nagyszerű játékos."

Van de Beek Zinedine Zidane csapatában többek között az aranylabdás Luka Modric, Toni Kroos és Casemiro riválisa lehetne a középpályán.  

De Jong szerint honfitársa olyan minőséget képvisel, hogy akár már most elhagyhatná az Ajaxot, és a legmagasabb szintre válthatna. 

"Biztos vagyok benne, hogy megvannak ehhez a képességei. Ezt bebizonyította tavaly a Bajnokok Ligájában, főleg a sorozat kieséses szakaszában. Azt hiszem, megmutatta a világnak és mindenki másnak Európában, hogy képes ezen a színvonalon játszani."

Van de Beek lehet a harmadik nagy név, aki távozhat ezen a nyáron az Ajaxtól. De Jong volt az első, aki 75 millió euró ellenében szerződött a Barcelonához. A sorban az amszterdamiak 19 éves csapatkapitánya, Matthijs de Ligt követte őt, akiért a Juventus fizetett ugyanennyit. 

De Ligt a Juventus birodalmi szándékainak Ronaldónál is komolyabb bizonyítéka | Hosszabbítás

Matthijs de Ligt szerződtetése bizonyítja, hogy a Juventus visszakapaszkodott arra a státuszra, amit a 90-es évek végén birtokolt. A sztárjátékosok már nemcsak elmennek Torinóba, hanem oda akarnak menni. "Legyen ez egy lecke számotokra, fiúk. Olyanná kell válnotok, amilyen a Juventus."

De Jong elmondta, hogy szomorú, hogy ez a sikeres, fiatal csapat lassan szétesik, de nem sajnálkozik Camp Nou-ba való költözésével kapcsolatban.

"Nagyon büszke vagyok az elmúlt szezonunkra, és arra is, hogy ilyen nagy átigazolások sikerültek többünknek. Úgy gondolom, mindannyian megérdemeljük ezeket. De természetesen picit szomorú is vagyok - nem mintha ne lennék boldog a Barcelonánál -, hogy ez a remek gárda idővel szétszéled. De ez a dolgok természetes rendje, ha egy csapat, mint az elmúlt évbeli Ajax egy olyan szezont produkál, mint mi tettük."

Amikor arról kérdezték, az Ajax tervezhet-e olyan jövőt, ahol az klub képes megtartani a legjobb fiatal játékosait és építeni, így válaszolt: "Azt hiszem, ez nagyon függ a versenytől. A versenyképességhez sokat kell fejlődni. Az Eredivisie nekem nagyon jó bajnokság volt, de a holland pontvadászatot nem lehet hasonlítani a La Ligához, a Premier League-hez és az ehhez hasonló erősségű bajnokságokhoz."

via ESPN


Hozzászólások