La Liga - A Barcelona középpályása kikérte magának, hogy egy zsák krumpliként bánjanak vele
A Barcelona középpályása kikérte magának, hogy egy zsák krumpliként bánjanak vele
Fotó: Europress/AFP

A Barcelona középpályása kikérte magának, hogy egy zsák krumpliként bánjanak vele

Takács MártonTakács Márton
2020/04/15 13:30
A labdarúgás furcsa és csodálatos idézetekkel teli, és Ivan Rakitic friss metaforája a legjobbakkal van egy szinten, mivel egyedülálló módon találta meg a kritika formáját és fejezte ki azt, ahogy a Barcelona bánik vele.

A horvát válogatott középpályás 2014 óta játszik a katalán klubnál, ám ebben a szezonban a holland csodakölyök, Frenkie de Jong érkezésével elvesztette szokásos helyét a kezdőcsapatban. A spanyol Mundo Deportivo-nak adott interjújában a 32 éves labdarúgó kijelentette, hogy tavaly megtagadta a PSG-hez való távozását egy olyan megállapodás részeként, amely Neymart visszavitte volna a Barcelonához. 

Amikor a jövőjéről kérdezték, Rakitic ezt válaszolta: 

"Megértem a helyzetet, de nem vagyok egy zsák krumpli, akivel bármit meg lehet csinálni. 
Olyan helyen szeretnék lenni, ahol úgy érzem, hogy szükség van rám, ott, ahol tisztelnek. Ha ez itt, Barcelonában lesz, akkor örülni fogok neki, de ha valahol máshol, akkor egyedül én fogok dönteni arról, hová igazolok, nem más fogja megmondani."

Régóta húzódó klubválság söpörheti ki Lionel Messit Barcelonából | Hosszabbítás

Ezen a héten érdekes fejleményekkel bővült a Barcelona egyre mélyülő klubválsága. Eric Abidal, a klub sportigazgatója nyilvánosan kritizálta a játékosokat, akik szerinte hozzájárultak Ernesto Valverde bukásához, míg Lionel Messi, a katalánok csapakapitánya és legnagyobb sztárja Instagram-bejegyzésben reagált a klubvezető szavaira. Nem kizárt, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A Barcelona jelenleg kétpontos előnnyel vezeti a La Liga tabelláját. Ebben a szezonban Rakitic csak szakaszosan játszott szerepet a csapatban, az eddig eltelt 27 fordulóban 26 alkalommal ugyan a meccskeretben volt a neve, de csak 10-szer volt tagja a kezdőcsapatnak, a legutóbbi tíz fordulóban mindössze kétszer játszhatta végig az adott mérkőzést. 

"A tavalyi volt a legjobb évem a hat közül, amelyeket itt töltöttem, de zavart, ahogy bántak velem. Nagyon meglepett, és nem értettem a helyzetet. Az eredmények nem voltak a legjobbak, és nem sokat játszottam, ezért pláne azt éreztem, hogy fáj a dolog."

Rakitic szerződése 2021 nyarán jár le, de úgy tűnik, határozottan az a szándéka, hogy kivárja, míg kifut a kontraktusa. 

"Nagyon furcsa volt a szezon első fele, nagyon kényelmetlen és meglepő volt számomra. De remélem, hogy befejezem a szerződésem utolsó évét is."

Ivan-Rakitic-Barca-min.jpg Rakitic még nem tudja, mit hoz a jövő - Fotó: Europress/AFP

via BBC Sport


Hozzászólások