La Liga - A Barca elhappolta az AS Roma orra elöl a fiatal brazilt
A Barca elhappolta az AS Roma orra elöl a fiatal brazilt
Fotó: Europress/AFP

A Barca elhappolta az AS Roma orra elöl a fiatal brazilt

HosszabbitásHosszabbitás
2018/07/24 20:58

Noha az AS Roma hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a Girondins Bordeaux labdarúgóklubbal Malcom vételárában, végül az FC Barcelona ráajánlott az olaszok által kínált összegre, így a brazil szélső a katalánoknál folytatja pályafutását.    

A fővárosi klub hétfőn közleményben jelezte, a játékos hamarosan Rómába érkezik, ahol átesik a szokásos orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírná a szerződését. Olasz médiaértesülések szerint 37 millió euróért vásárolták volna meg a 21 éves tehetség játékjogát, csakhogy a francia eladóhoz az utolsó pillanatban befutott a Barcelona 41 milliós ajánlata, amely további 1 millióval nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén.    

A spanyol sajtó úgy tudja, a katalánok azt követően kínáltak a Romáénál nagyobb összeget, hogy nem sikerült megállapodniuk a Chelsea vezetőivel egy másik brazil, Willian vételáráról. Malcom a tervek szerint szerdán érkezik Barcelonába, hogy átessen a klubváltáskor szokásos orvosi vizsgálatokon.    

Malcom 2016 januárjában a Corinthianstól igazolt a francia gárdához, amelynek színeiben 96 mérkőzésen 23 gólt szerzett.    

Az AS Roma közben a svéd válogatott kapusának, Robin Olsennek a megszerzésével vigasztalódott. Az FC Köbenhavntól 8,5 millió euróért érkezett hálóőrnek az oroszországi világbajnokságon elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy nemzeti együttese a negyeddöntőig jutott. A vételára 3,5 millióval nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén.    

Az ötéves szerződést aláíró Olsennek azt a brazil Alissont kell pótolnia, aki 62,5 millió euróért az FC Liverpoolhoz távozott, s ezzel minden idők legdrágább kapusa lett.

MTI

Hozzászólások