La Liga - 15 évesen még kerekesszékben ült, most meg leigazolta a Real Madrid
15 évesen még kerekesszékben ült, most meg leigazolta a Real Madrid
Fotó: Europress/AFP

15 évesen még kerekesszékben ült, most meg leigazolta a Real Madrid

Takács MártonTakács Márton
2019/06/21 10:54
A Real Madrid legújabb igazolása, Ferland Mendy elmesélte, hogy azt hitte, korábbi csípőműtétje után már soha nem futballozhat, 15 évesen kerekesszékbe is kényszerült. 

A 24 éves francia védőt a Lyontól szerezte meg a Real, Mendy hatéves szerződést kötött a spanyol klubbal, 47,1 millió fontot fizettek érte a Királyiak. 

Franciaországból igazolt védőt a Real Madrid | Hosszabbítás

A spanyol csapat leigazolta Ferland Mendyt, az Olympique Lyon francia hátvédjét.

"Kerekesszékbe kényszerültem rövid időre, és hat-hét hónapot töltöttem kórházban a rehabilitáció miatt, így tudok ismét járni." - mondta Mendy. "Akkor azt mondták, soha többé nem focizhatok. Most meg a Real Madridnál vagyok."

Ahogy az ESPN összefoglalja remek tweetjében, ilyen fordulatos volt Mendy élete: 11 éves volt, amikor édesapja elhunyt. 14 esztendősen azt mondták, neki, hogy csípőműtétje után nem futballozhat többé. 15 volt, amikor hét hónapon át tanult meg újra járni. 17 esztendősen a francia negyedik ligába szerződött. 23 évesen már a francia válogatottban szerepelt. 24 esztendősen pedig leigazolta a Real Madrid.Mindössze két éve történt, hogy Mendy még a francia másodosztályú Le Havre-ban focizott, mielőtt 2017 júniusában csatlakozott volna a Lyonhoz. 2018 novemberében Uruguay ellen debütált a francia válogatottban.

"Már az elején is alig hittem el, ami történik." - nyilatkozta Mendy a La Liga egyik legnagyobb klubjához való szerződéséről. "Ez óriási egyesület, és az, hogy hozzájuk írhattam alá, egyszerűen hihetetlen számomra, fantasztikus. Nagyon örülök neki, és remélhetőleg minden jól megy majd itt."

A balhátvéd Mendy érkezése azt jelenti, hogy a Real Madrid már közel 300 millió fontot költött új játékosokra. 

A klub megszerezte Eden Hazard-t a Chelsea-től, 150 millió font körüli összegért. Az Eintracht Frankfurt szerb csatára, Luka Jovic mintegy 53 millió fontba került. Még márciusban igazolták le a Porto hátvédjét, Eder Militaót 42,7 millió fontért. 

Zinedine Zidane már 10 éve odáig volt Eden Hazard játékáért, a nyártól együtt dolgozhatnak | Hosszabbítás

Zinedine Zidane már 2010-ben beszélt arról, mennyire szereti Eden Hazard játékát. Kilenc év elteltével lett a játékosa, nyártól együtt dolgoznak a Real Madridnál. "Csukott szemmel megvenném Eden Hazard-t." - Zinedine Zidane nem ezen, vagy a múlt héten mondta ezeket a szavakat. Nem is tavaly, 2017-ben, vagy egy évvel azelőtt.

via BBC

Hozzászólások