Nemzetközi foci - Készülőben a "nosztalgia-Arsenal"
Készülőben a "nosztalgia-Arsenal"
Újra együtt Londonban? (Fotó: Europress/AFP)

Készülőben a "nosztalgia-Arsenal"

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/05/23 15:49

A fociban az a jó, hogy néha érdekesebb arról beszélni, ami a pályán kívül történik, mint arról ami „belül”. Gyakorlatilag így nincs üresjárat. Ez a cikk is erről szól.

Két nagy visszatérője is lehet nyáron az Arsenalnak. Arsene Wenger fontolgatja, hogy három évvel távozása után visszaszerzi korábbi csapatkapitányát, Cesc Fabregast. Ennél jóval meglepőbb, hogy a mexikói Carlos Vela is erre a sorsra juthat, noha Wenger 2005 és 2011 között négyszer(!) is úgy döntött, hogy nem kér a szolgálataiból, ezért kölcsönadta. (Daily Mirror)

A Tottenham nem hosszabbítja meg a brazil válogatott kapus, Heurelho Gomes lejáró szerződését, aki így ingyen távozhat. A hollandiában, a PSV játékosaként négy bajnoki címet szerző Gomes Angliában nem váltotta meg a világot. Íme egy videó, amibő könnyen megérthetjük miért nem marasztalják:(Transfermarktweb)

A brazil válogatott világbajnoki keretének csatársorába nem könnyű bekerülni. Főleg nem otthon játszó játékosként. Frednek viszont összejött ez a fegyvertény. Nem is hagyják Európában. A Valencia és a Barcelona is kivetette a hálóját a Konföderációs Kupa ezüstcipősére. A közeg egyáltalán nem lenne ismeretlen neki, mégis csak lehúzott négy évet Lyonban.(Transfermarktweb)

Újabb hollanddal bővülhet a Manchester United kerete. Wesley Sneijder a Galatasarayt hagyná el jelenlegi szövetségi kapitánya, Louis Van Gaal hívó szavára. No, persze a szavaknál egy kicsit több is kell. Cirka 15 millió euró.(Daily Star)

Hamarosan vörösben

Négy év után lemondott a Celtic vezetőedzői posztjáról Neil Lennon. Ez alatt az idő alatt a csapattal nyert három bajnoki cím és két skót kupagyőzelem minden idők egyik legeredményesebb glasgow-i edzőjévé teszi Lennont, akit a hírek szerint a klub korábbi kiváló csatára, Henrik Larsson követ a kispadon. (UEFA)

Nehéz fába vágta a fejszéjét a Dortmund, amikor kinézte magának a két torinói klub tulajdonában lévő Ciro Immobilét. Nem elég, hogy a játékossal meg kellene egyezni, a Torinónak és a Juventusnak sem illeszkednek tökéletesen az elképzelései az ügyben. Jelen állás szerint a két klub 25 millió eurót kér, a Dortmund 16-ot ajánl. Ne legyenek kétségeink: meg fognak egyezni. (Bild)

Ashley Cole után újabb angol válogatott szélső védő hagyhatja el klubját. Glen Johnson nem tudott megegyezni a Liverpoollal a szerződése meghosszabbításáról, így távozását fontolgatja. Milan? Juventus? Arsenal? Vagy Real Madrid? Most még senki sem tudja...(insidefutbol)

Nagy a harc a színfalak mögött David Luiz-ért. A Chelsea 27 éves brazil játékosa minden idők egyik legdrágább védője lehet, ha a Paris  St-Germain fenntartja a több, mint 50 millió eurós ajánlatát, és elhappolja a Barcelona elől. (Sun)

 

 

 

Hozzászólások