Nemzetközi foci - Ha megy Llorente, jöhet Falcao
Ha megy Llorente, jöhet Falcao

Ha megy Llorente, jöhet Falcao

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/17 22:21

Radamel Falcao két különböző csapattal is megnyerte az Európa Ligát. 2011-ben a Porto, egy évvel később az Atletico Madrid játékosaként. Az előző évadban a Monacoban játszott, 17 bajnokin, 9 gólig jutott. (Grafika: Twitter)

Egy érdekes pletyka, amely érdekelheti a Juventus szurkolóit.

Radamel Falcao megszerezhető.

De csakis akkor, ha Fernando Llorente távozik. Erre minden esély megvan, hisz a spanyol támadót ismét hívja a Valencia.

A pénz természetesen központi szerepet játszik az ügyletben. Az nyilvánvaló, hogy a Juventus 60 millió eurót nem fog fizetni a vb-t térdsérülés miatt kihagyó kolumbiai támadóért. És itt jön képbe a Monaco, amely az elmúlt hetekben nem volt túl aktív az átigazolási piacon. Mintha a francia csapatnál már nem lennének olyan komoly célok, mint az előző idény elején. Claudio Ranieri is valami hasonlóval magyarázta a távozását.

Az olasz sajtó szerint a Monaco részéről könnyedén elképzelhető lenne egy kölcsönadás. És ez az opció már igencsak érdekelné a torinóiakat. Elsősorban az új vezetőedzőt Massimiliano Allegrit, aki már érkezése óta szeretne egy igazi középcsatárt hozni a Juvéhoz.

Falcao megszerzése esetén természetesen vállalni kellene a csatár magas fizetését, ami nagyjából 12 millió euró. Közel háromszorosa annak, amennyit Llorente keres jelenleg.

Igaz, Olaszországban más adózási feltételek vonatkoznak a klubokra, mint Monacoban. Tehát a jövőbeli összeg némileg változhat. Falcaonak azért tudnia kell, olyan jól sehol nem járhat, mint a jelenlegi állomáshelyén.

Kérdés, a játékos fizetését illetően, képes lesz-e jelentős áldozatot hozni a Juventus? A csapat, ahol az előző szezonban, Buffont és Pirlot megelőzve, Carlos Tevez volt a legjobban fizetett labdarúgó. 4,5 millió euróval.

A Juventus várható felállása, 4-3-1-2-es játékrendszer esetén. Még Falcao nélkül, de Llorentével. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Hozzászólások