Nemzetközi - Folyt. köv
Folyt. köv
Fotó: Europress/AFP

Folyt. köv

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/17 18:17

Már tizenkét nap eltelt a Juventus-Roma bajnoki lefújása óta. Tizenkét nap, és két győztes válogatott meccs után, még mindig a Juve 3-2-es győzelme a legfőbb téma. A kérdésben gyakorlatilag már mindenki - Capello, Trapattoni, Platini - megszólalt, legutóbb Morgan De Sanctis nyitott újabb frontot.

"Azt írjátok le amit mondok. nem szeretném, ha valami kimaradna" - kezdte a Gazzettának adott interjúját az AS Roma kapusa. "Totti húsz éve van a pályán, pontosan tudja mikor kell megszólalni. Vagy mikor csendben maradni. Jól tette, hogy beszélt. Igazságtalanságot tapasztalt, és ez ellen szólalt fel. A Juventusnál egy valami számít, ez pedig a győzelem. Az odáig vezető út nem fontos. Mondják, tudni kell veszíteni. Ez így is van, csak akkor kicsit nehéz elviselni a szituációt, ha nem egyenlők erők csapnak össze. Platini véleménye? Attól, hogy az UEFA elnöke, csak egy volt Juvés marad. Olyanokat mondott, hogy kezdem azt hinni, nem is látta a meccset".

Az október 5-én lejátszott torinói bajnokin, a Juventus három gólt szerzett, egyesek szerint három szabálytalan gólt. A mérkőzés játékvezetőjét Gianluca Rocchit két fordulóra eltiltották, a csapatokat 55.000 eurót pénzbüntetésben részesítették. Ebből ötezret Rudi Garcia kapott. A Roma szakvezetője, elégedetlen volt a játékvezető ítéleteivel, a lefújás után pedig megjegyezte: "ezen a meccsen a büntetőterület 17 méterre volt a kapunktól".

"Úgy néz ki, ebben az idényben is másodikok leszünk. Nagyon sajnálom, hogy ilyen jó játék után még pontot sem szereztünk. Szerintem mindenki látta, mi történt. Emlékszünk olyan évekre, amikor hasonló módon nyertek. Hogy a bíró belenyúlt volna a meccsbe? Nem tudom, hogy a játékvezető volt-e vagy valaki más…Egész Olaszország láthatta a történteket és egyet is kell értenie velem. Ez a három gólja nem volt szabályos. Ameddig itt lesz a Juventus, mi nem nyerhetünk. Ezt már korábban is elmondtam és most is tartom. Egy szinten vagyunk velük, de amikor jönnek ezek a meccsek, mindig hasonló esetek történnek. A visszavonulásom után szívesen beszélek hosszabban is erről a témáról”. (Francesco Totti október 5-én, a Juventus-Roma mérkőzés után)

A De Sanctis interjúra visszatérve, érdekes lehet megemlíteni, a kapus épp a Juvéban kezdte élvonalbeli a pályafutását. Igaz, egy percet sem játszott az 1997-98-as szezonban. Abban az idényben amikor az emlékezetes Juve-Inter szuperrangadón, nem adtak meg Ronaldo buktatása miatt egy egyértelmű büntetőt (ITT a video). A scudettót később a Juventus nyerte.

Serie A 7. forduló: a várható kezdőcsapatok

"A videobíró bevezetése mellett vagyok. Így kiderülnének a dolgok, és mindent látnánk. Azt is, amikor az első büntetőnk előtt 4-5 Juve játékos támadja le a bírót. Olaszországban megszoktam, a hatalomnak mindig igaza van. Tévedéseket kis csapatokban könnyebben elfogad az ember, de azért van egy szint. A Juventus Európában kevesebbet nyer, mint itthon. Ezt kár lenne tagadni".

Tizenkét napja lefújták és még mindig téma. A bajnokságban egyetlen csapatként 100%-os Juventus, holnap a Sassuolo vendége lesz.

Ha ez még érdekel valakit egyáltalán.

A 7. forduló programja. A Juventus-Roma kettős, szombaton lép pályára. (Grafika: @SerieA_TIM)

 

Hozzászólások