Foci VB - VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt
VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt
Fotó: Europress/AFP

VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/23 17:43
A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) aggodalmát fejezte ki, amiért a koronavírus-járvány második hulláma ellenére októberben megkezdődik a 2022-es katari világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata.

"Lehetővé kell tenni, hogy a játékosok szabadon dönthessenek. Nem azt mondom, hogy senki ne legyen hajlandó játszani, de természetesen vannak olyanok, akiket aggaszt a helyzet" - mondta Jonas Baer-Hoffmann, a FIFPro főtitkára.

Hozzátette, Dél-Amerika a világ egyik legfertőzöttebb régiója, ahol számos korlátozással és utazási nehézséggel kell szembenézni.

Míg Ázsiában, valamint az Észak- és Közép-Amerikát, illetve a karibi térséget tömörítő CONCACAF-zónában márciusra halasztották a selejtezőket, Dél-Amerikában október 8-án és 9-én rendezik az első, 13-án pedig a második forduló mérkőzéseit.

"Aggódunk, mert a játékosok olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy a saját és családjuk egészségének védelme szembekerül a válogatottbeli szerepléssel" - magyarázta.

Baer-Hoffmann rámutatott, hogy a játékosok többségének Európából, Észak-Amerikából vagy Ázsiából kell hazautaznia, és akár kéthetes karantén is várhat rájuk, amikor visszatérnek klubjukhoz, amelytől így összesen négy hétig lesznek távol.

A dél-amerikai selejtezőben tíz válogatott szerepel, mindegyik játszik riválisaival otthon és idegenben is. A legjobb négy automatikusan kijut a világbajnokságra, az ötödik pótselejtezőt játszik.

MTI

Hozzászólások