Foci VB - Sztáredzők a kínpadon
Sztáredzők a kínpadon
Fabio, ez kevés lesz a hazai vb-n (Fotó:Europress/Getty)

Sztáredzők a kínpadon


2014/06/27 09:03

Sok terület van (sajnos), ahol a pénz határozza meg a dolgokat. Sportban, labdarúgásban, egyebekben. A foci-vb arra is jó, hogy megmutassa, azok a fránya kis vékony papírdarabok (szerencsére) nem oldanak meg mindent. Példa erre a csütörtök este lejátszott orosz-algériai találkozó, ahol a világ egyik legjobban fizetett szövetségi kapitánya, Fabio Capello sem tudott csodát tenni - az ismét nagyot potyázó kapussal, Akinfejevvel felálló - orosz csapattal.

Tudjuk persze, hogy egy szövetségi kapitánynak nincs könnyű dolga, hiszen a klubedzőkkel ellentétben ő nem látja nap mint nap a játékosaikat. Nem igazolhat posztra, ha a helyzet (mondjuk egy nem várt sérülés) úgy kívánja. Nem cserélheti le évente a formán kívüli alapembereket. Neki azzal kell főznie, ami rendelkezésre áll. Hiába a Premier League a világ legjobb bajnoksága, Roy Hodgson csúnyán elbukott a vb-n az angolokkal. Ott emlegetik a négy nagy bajnokság közt az olaszt is, ám Cesare Prandelli sem várhatja bizakodva a nyolcaddöntőt. Már nem ő az olasz kapitány. Lemondott. Ő legalább.

A 32 csapatos vb mezőny három legjobban fizetett trénere: Prandelli, Hodgson, Capello. A lóvé mellett egy közös pont van bennük. Hozzánk hasonlóan már ők is csak kívülállóként figyelhetik a brazíliai világbajnokságot. Nagyjából ez le is zárja a vitát, hogy érdemes-e nekünk sztárkapitányt hozni a magyar labdarúgó válogatott mellé. Hiszen Pinyő is csak magyaros alapanyagból főzhet...

Hozzászólások