Foci VB - Elköszönt a sebhelyesarcú
Elköszönt a sebhelyesarcú

Elköszönt a sebhelyesarcú

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/06/07 16:27

Pénteken látott napvilágot a hír, hogy Franck Ribery sérülés miatt nem vehet részt a világbajnokságon. Azóta megszólalt maga az érintett is, így többet lehet tudni a sérülés hátteréről.

Vasárnap intenzívebb edzésmunkára váltottunk, és ennek eredményeként kiújult a hátfájásom. Az ezt követő MRI vizsgálatok megerősítették a gyanúm, sajnos így nem tudok normálisan edzeni és játszani. Ilyen körülmények között, noha az orvosi csapat mindent megtett, a részvételemnek nincs értelme."

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya, aki tegnap szintén sérülés miatt le kellett, hogy mondjon Clement Grenier szolgálatairól is, még hozzátette: “Ez egy szomorú nap. Tudjuk, hogy Franck mire képes. Vele biztosan erősebbek lennénk. De az is a munkámhoz tartozik, hogy újítsak, különféle dolgokat próbáljak ki. Sok lehetőségem van. Itt van például Antoine Griezmann, aki remek dolgokat mutatott az edzéseken. Ő megfelelő megoldás lehet."

A két új behívót a Southampton középpályása, Morgan Schneiderlin és Remy Cabella, a Montpellier játékosa kapta.

Franck Ribery egyébként a hosszabbításban megnyert német kupadöntő, azaz május 17-e óta egyéni edzésmunkát végzett, amit éppen tegnap kíséreltek meg felváltani csapatedzéssel.

Ma, mielőtt csatlakozott volna a többiekhez, egy mozdulatnál megmerevedett, és éles fájdalmat érzett. Ekkor már sejtettük, hogy még több hétre van szüksége.”- mondta Deschamps

Ribery szerepelt már két világbajnokságon. 2006-ban játszott az olaszok ellen tizenegyesekkel elvesztett döntőben is. Míg négy éve tagja volt a botrányt-botrányra halmozó francia keretnek, amely a csoportkört sem élte túl.

A lelkem egy kis darabja halt most meg, hogy el kell hagynom a csapatot. Nehéz szívvel búcsúzok, de tudom a többiek mindent megtesznek majd. Én leszek az első számú szurkolójuk.

Ribery könnyen lehet, hogy többé nem játszik már nagy tornán, hiszen négy év múlva már 35 éves lesz. Erről egyébként ő maga is tett említést egy két héttel ezelőtti rádió-interjúban:

Ez lesz az utolsó világbajnokságom, mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük.”

Most már nélküle.

Hozzászólások