Foci VB - Ejnye-bejnye, gaucsó barátaim!
Ejnye-bejnye, gaucsó barátaim!

Ejnye-bejnye, gaucsó barátaim!


2014/07/06 14:06

Miután a labdarúgó világbajnokság kezdete előtti előzetesben már felfedtem argentin-drukker mivoltomat, talán más hangsúllyal olvasható az alábbi "elmarasztaló" cikk. Amelynek egy rövid videó az apropója, amely a szombati vb-negyeddöntőben a Belgium elleni 1-0-s sikerrel továbbjutó argentin csapat drukkereit örökít meg. Néhányuk  kezében műanyagból készült gerincoszlop látható, amelyet - kárörvendő módon - boldogan lengetnek a fieszta közben.

A különleges szurkolói kellék nem véletlenül került most hirtelen képbe, amely egyértelmű és nem túl sportszerű utalás az örök rivális (vajon létrejön a döntőben a brazil-argentin csata?) brazil válogatott kulcsjátékosára. Neymar a Kolumbia elleni pénteki negyeddöntős találkozón sérült meg, csigolyasérülése miatt pedig tegnapra az is eldőlt, hogy ezen a tornán a Barcelona sztárja már nem segítheti tovább a Scolari csapatot.

A Napoli védője, Juan Zuniga által hátba térdelt Neymar időközben már el is hagyta a brazil csapat főhadiszállását és helikopterrel Sao Paolóba szállították további kezelésre. Abban azért bízunk, hogy a combizomsérülése után a vb folytatásában már szintén "munkaképtelen" argentin Angel di Maria kapcsán a brazil drukkerek nem folytatják a most elkezdett "anatómiai-háborút"...

Hozzászólások