Foci VB - Diego, na végre !
Diego, na végre !
Maradona nem bírta kivárni Messi győztes gólját (Fotó:Europress/Getty)

Diego, na végre !


2014/06/22 16:28

Tizenegy nap. Ennyi időnek kellett eltelnie, mire végre Diego Maradona is hallatott magáról az idei foci vb-n. A '86-os vb-sztárja általában nem rejti véka alá véleményét, így kész csoda, hogy ennyit kellett várnunk egy újabb Diego-sztori felröppenéséig.

Négy éve Maradona szövetségi kapitányként alkothatott volna nagyot Dél-Afrikában, ám akkor nem sikerült győzelemre vezetnie Lionel Messiéket, most a partvonalon kívülről "sima' nézőként figyeli utódai harcát a vb-n. Az argentin csapat eddig nem nyújt kiemelkedőt (de hat pontja van és ez a lényeg!), így csak idő kérdése volt, hogy Diego mikor bök oda egyet Messiéknek. A balhét most kivételesen nem ő, hanem a szövetség elnöke, Julio Grondona provokálta ki, aki fanyar humorral fűszerezett nyilatkozatában állította, vasárnap csak azért győzték le 1-0-ra Iránt, mert Diego nem sokkal a hosszabbítás perceiben esett Messi gól előtt (tehát még 0-0-s állásnál) elhagyta a stadiont.

"A rossz kabala elment és máris nyertünk" - ez volt az argentin labdarúgó szövetség elnökének nyilatkozata az Irán ellen kínkeservesen megnyert vb-csoportmeccs után.

Régóta tudjuk, hogy egy ilyen ziccert Maradona nem hagyhat ki, így saját TV-jében, a "De Zurda" névre hallgató műsorban reagált a magas labdára: "Szegény bolond. A győzelem egyedül Messi érdeme volt, nem azért nyertünk, mert én elmentem" - sziszegte fogai között a foci legenda, aki néhány szitokszóval és kinyújtott középső ujjával tette egyértelművé, hogy nem volt vevő az elnök úr tréfás megjegyzésére. Kettőjük személyes viszonya a 2010-es vb-n a németek elleni 0-4-el zárult negyeddöntő és a korai kiesés után romlott meg, így nem csoda, ha Diegónak most savanyú a szőlő.

Volt már jobb periódus is Diego Maradona és a szövetségi elnök kapcsolatában

"Teljesen ritmus nélkül játszottunk. Még nem lendültünk bele igazán. A csapat teljesen kedvetlennek tűnt" - tette hozzá - picit már szakmázva - Maradona.

Kritika ide vagy oda, Alejandro Sabella csapata egyelőre kettőből kettőt nyert, már továbbjutott a legjobb 16 közé és mint tudjuk, általában nem a világbajnokság elején kell brillírozni a végső sikerhez. Ha pedig netán a gaucsók megnyerik a vb-t, senki nem beszél majd a Bosznia és Irán elleni kiszenvedett győzelmekről és talán az argentin foci örökös megmondó embereként számon tartott Maradona is kikerül végre az örökös fókuszból...

Hozzászólások