Foci VB - A német szövetség elnöke elismerte, hogy meg kellett volna védeni Özilt a rasszista támadások után
A német szövetség elnöke elismerte, hogy meg kellett volna védeni Özilt a rasszista támadások után
Fotó: Europress/AFP

A német szövetség elnöke elismerte, hogy meg kellett volna védeni Özilt a rasszista támadások után

Németh DánielNémeth Dániel
2018/08/19 11:55

Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke a Bildnek adott interjújában elmondta, sajnálja, hogy nem állt ki Mesut Özil mellett a világbajnokságot követően. Azt is hozzátette: ma már másképp kezelné a torna előtti hónapokban kirobbanó botrányt.

Özil a világbajnokságot követően bejelentette, hogy nem lép többé pályára Németország színeiben az őt ért rasszista támadások miatt. Az Arsenal középpályása azt követően került a támadások középpontjába, hogy honfitársával, a szintén török felmenőkkel rendelkező Ilkay Gündogannal Törökország diktátorával, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott.

Emiatt rengeteg kritikát kapott a szurkolóktól és hazája szövetségétől egyaránt. Ezt követően Oroszországban a német válogatott csúnyán leszerepelt, az ország történetében először már a csoportkörben búcsúzott. Bár a sztárjátékosok többségének elmaradt a várakozásoktól a teljesítménye, a legtöbb kritikát a gyengén futballozó Özil kapta. Grindel szerint jobban meg kellett volna védeniük a játékost.

Amikor nyernek német, amikor veszítenek migráns - ezért mondta le Özil a válogatottságot | Hosszabbítás

Mesut Özil vasárnap bejelentette, hogy nem lép többet pályára a német válogatottban. A középpályás úgy fogalmazott, nehéz döntést kellett meghoznia, de az utóbbi időben tapasztalt ellenséges hangulatot követően inkább lemond a címeres mez viseléséről. A 92-szeres válogatott játékos hosszú, több oldalas közleményben reagált mindazokra a vádakra, amelyekkel az utóbbi időben kénytelen volt szembenézni.

"Ami a rasszista támadásokat illeti, egyértelműbben állást kellett volna foglalnom, és kiállnom Mesüt Özil mellett" - nyilatkozta a Bildnek. "Világosan kellett volna fogalmaznom. Ezek a támadások teljességgel elfogadhatatlanok. Bánom, hogy úgy érezte, a DFB elhagyta őt. Ugyanakkor fontosnak tartom leszögezni, a teljesítményéről nem tettem megjegyzést a vébét követően. Számomra nyilvánvaló, hogy együtt nyerünk és együtt veszítünk. Abszurd, hogy egy kiesésért egyetlen játékost tegyenek felelőssé."

Grindel azt is elmondta, a válogatott játékosaihoz hasonlóan ő sem örült, amikor kikerült az internetre Özil, Gündogan és Erdogan közös fotója. Szerinte ebben az ügyben a Manchester City középpályása sokkal jobban járt el, Özil pedig hibát követett el azzal, hogy nagyon hosszú ideig nem szólalt meg, mert a szurkolók tőle szerettek volna válaszokat kapni.

via goal.com

Hozzászólások