Foci VB - A mexikói Pinyő
A mexikói Pinyő

A mexikói Pinyő


2014/06/24 09:26

A labdarúgó világbajnokságok egyik legjobb tulajdonsága, hogy az Európán kívül futballozó játékosokat is megismerhetjük, felfedezhetjük magunknak. Sőt, még olyanokat is találunk, akik bár ezen a kontinensen játszottak eddig, csak most mutatták meg igazán a tudásukat, vagy volt csak komoly mázlijuk, és éppen a legjobbkor jött nekik össze minden.

Mexikó több ilyen személyt is adott már a 2014-es vb-nek, Ochoa kapus Brazília elleni bravúrjaira mindenki emlékszik, a csúcs azonban mégiscsak Miguel Herrera, az együttes szövetségi kapitánya.

A 46 éves szakember a pályán sem volt ügyetlen, 14 alkalommal szerepelt a mexikói válogatottban, 1993-ban Copa Americán is képviselte hazáját. Játékosként és edzőként is az Atlantéban töltötte a legtöbb időt – több részletben. A legnagyobb sikerét viszont az Américával érte el, amellyel 2013-ban Clausurát nyert. Ezután vette át a selejtezőkön csak szenvedő nemzeti csapatot, méghozzá az Új-Zéland elleni interkontinentális play-off előtt, ahová komoly szerencsével – és némi amerikai segítséggel – jutott be egyáltalán az El Tri. Sokak meglepetésére az európai légiósait kihagyta, mondván annyit utaznak, hogy a fáradtság miatt nem tudja majd használni őket. A csapata 9-3-as összesítéssel jutott ki a világbajnokságra.

Persze edzői eredményei mellett a viselkedése, ami kiemeli a többiek közül...

herrera-1.gif.CROP.original-original

 

Eddig Brazíliában sem okozott csalódást az együttese, hét pontot szerzett az A-csoportban, amelyben a házigazdától sem kapott ki, most pedig készülhet a Hollandia elleni mérkőzésre.

herrera-2.gif.CROP.original-original

Forrás: slate.com

Hozzászólások