Nemzetközi foci - Ez így jó lesz!
Ez így jó lesz!
Fotó: Europress/AFP

Ez így jó lesz!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/09/10 16:51

Mire elég kétszer 90 perc?

Arra biztosan nem, hogy az olasz foci összes gondját elfelejtesse. Vagy csak kicsit is háttérbe szorítsa.

De kezdésnek két győzelem, nem rossz. Lehetőséget ad az újrakezdésre. És a bizakodásra.

Mert tény, olasz klub 2010 óta nem járt a Bajnokok Ligája elődöntőjében (akkor az Inter meg is nyerte a sorozatot), tavaly pedig egy csapatuk volt ott az egyenes kieséses szakaszban. Nyáron ráadásul a válogatott is csúnyán leszerepelt.

Aztán az újrakezdés reményében jött valaki (minden szempontból a legideálisabb személy), aki képes lehet visszaadni a szurkolók hitét. Mert sikeréhes labdarúgókra épít, pontos elgondolás van a játékról (a Juventusszal zsinórban háromszor lett bajnok), kellően fiatal, és biztosan nem irányítható személyiség. Ha a kapitánynak valamivel problémája van, azt el is mondja.

Antonio Conte két győzelemmel kezdett. Hollandia után, Norvégiát is megverte az olasz válogatott. Utóbbi meccs Eb-selejtező volt, így az idegenbeli siker értékét nem kell hangsúlyozni. Még akkor sem, ha a világranglistán pillanatnyilag az ötvenharmadik - tehát 19 hellyel a magyar csapat mögött álló - válogatottat sikerült megverni.

Egy Chiellini és Barzagli nélkül is stabil védelem, hosszú távon is jónak tűnő Zaza-Immobile csatársor, és egy Pirlo hiányát könnyen elviselő középpálya. Ez az igazán fontos. Nem feltétlenül a két gólos idegenbeli győzelem.

Két meccs, két győzelem. Conte jól kezdett. Folytatás októberben Azerbajdzsán ellen.

Hogy van egy sikerre éhes, nagyon motivált (egyébként a repüléstől rettegő) Simone Zaza. Aki a Gazzetta szerint, megint a meccs embere volt. Igen, a Sassulo támadója játszik Balotelli helyén...

"Fame e fama sono due cose diverse. A me serve chi ha fame" azaz "Nekem olyan játékosok kellenek akik nem sztárok, hanem sikerre éhesek" - mondta Conte. És ezzel röviden összes is foglalta azt, mi a játékról alkotott felfogása. Mindene a csapat. Egy motivált, az ő elgondolásaira fogékony csapat.

A vb-n látott válogatotthoz képest, most 7 új labdarúgó került be a kezdőbe. Pirlo hiányában, csak ketten a Juventusból.

A torinói csapat egyébként 13 játékost ad a különböző válogatottakba. Ők az elmúlt napokban, több mint 91.000 kilométert utaztak.

Ez akár a hétvégi 2. fordulóban is lényeges tényező lehet.

De ez már nem (nagyon) érinti Antonio Contét. Aki kapitányként megnyerte az első két meccsét.

Ez most a legfontosabb.

 

Tudtátok???

A leccei születésű Antonio Conte, az olasz válogatott történetének első déli származású szövetségi kapitánya. Érdekes, a hollandok ellen Ciro Immobile (a Nápoly közeli Torre Annunziatában született), a norvégok ellen pedig a Matera mellett található Policoroból származó Simone Zaza is meglőtte pályafutása első gólját a nemzeti csapatban.

Hozzászólások