Bundesliga - Zidane eleganciája is megvan a Real Madrid által is megkörnyékezett 20 éves német támadó középpályásban
Zidane eleganciája is megvan a Real Madrid által is megkörnyékezett 20 éves német támadó középpályásban
Fotó: Europress/AFP

Zidane eleganciája is megvan a Real Madrid által is megkörnyékezett 20 éves német támadó középpályásban

Takács MártonTakács Márton
2020/06/05 14:10
A Bayer Leverkusen videóelemzője, Marcel Daum szerint a csapat német válogatott támadó középpályása, Kai Havertz a Real Madrid legendája, Zinedine Zidane eleganciájával rendelkezik.

Havertz az elmúlt néhány idényben robbant be a Bundesligába, lenyűgöző teljesítménye számos európai nagy klub figyelmét felkeltette. A 20 esztendős labdarúgó 15 gólt szerzett és nyolc asszisztot jegyez eddig a 2019/2020-as idényben a Leverkusen színeiben lejátszott 38 mérkőzésen. A nyári átigazolási időszak előtt 90 millió fontra (113 millió dollárra) taksálják az értékét, az elmúlt hónapokban a Real Madrid, a Bayern München, a Liverpool és a Manchester United is élénken érdeklődött iránta, amint megnyílik a piac, ő lehet az egyik legkeresettebb játékos.

A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását | Eurosport

Könnyen lehet, hogy a Bayer Leverkusen német válogatott irányítója, Kai Havertz a nyáron távozik klubjától, annak egyik vezérigazgatója szerint. A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette.

Daum nap mint nap szemtanúja Havertz képességeinek a BayArenában, és hasonlóságokat lát a fiatal német középpályás és Zidane között, aki a Real Madridban számos világklasszissal együtt játszott, és a játékpályafutásának egyik csúcsán Franciaországgal megnyerte a világbajnokságot. 

"Mindenki Kai Havertzről kérdez. Ha látod őt játszani, az mindent elmond róla. Nekem Zidane eleganciája jut róla eszembe. Mindig nagyon elegáns a mozgása, nyugodt, nagyszerű passzolási képességgel rendelkezik. Amit nagyon sokan nem látnak, de mi igen, mivel minden nap figyeljük őt, az az, hogy elég gyors. Ez egy nagy bónusz. Kiváló játékos; gólt szerez, nagyszerű a levegőben, és elég gyors. Rajta múlik, milyen messzire jut el. Nem azt mondom, hogy a valaha volt legjobb német játékos lesz, de tehetséges és nincsenek korlátai. Zidane ismertetőjegyeit mutatja." - mondta Marcel Daum.

Ha már Zidane. Pénteki sajtóértesülések szerint a Real Madrid 80 millió eurós ajánlatot tett a Bayer Leverkusennek Havertzért. Amennyiben a spanyol klub megszerezné, egy évig még kölcsönadná a 20 éves támadót, aki a szerződés létrejötte esetén 2021-től költözne Madridba. Rudi Völler, a leverkuseniek sportigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, még egy évig szeretnék megtartani Havertzet, aki a klub legfiatalabb Bundesliga-debütánsa és gólszerzője volt 17 évesen. Hozzátette, a válogatott játékos ára szerinte nem csökkent a koronavírus-hatására. Havertzet, akinek mostani szerződése 2022-ig szól, a Bayern München is szeretné megszerezni.

100 millió eurós bébi lehet a nyáron a Leverkusen támadó középpályása | Eurosport

A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Peter Bosz megerősítette, hogy a Bundesligában szereplő klub valószínűleg nem fogja tudni megtartani Kai Havertzet a nyáron, mivel számos elitklub üldözi a német válogatott támadó középpályását, hogy megszerezze az aláírását. "Nyárnál tovább nem tudjuk ő itt tartani a Leverkusennél" - nyilatkozta Bosz az Algemeen Dagbladnak.

A Leverkusen edzői stábjának tagja a Havertz jövőjét körülvevő folyamatos spekulációhoz hozzátette: "A koronavírus-járvány helyzete annyira furcsa és olyan bonyolult, hogy még nyitva van az a kérdés, hogy elhagy-e minket. Nem tudom, mi fog történni, de a Bayernél a megfelelő helyen van, hogy fejlessze erősségeit és tovább javuljon.  Az egyetlen dolog, amit tudok, hogy a Bayer nem fogja eladni őt alacsony összeg ellenében."

Havertz már öt gólt szerzett a Bundesliga május 18-ig újraindulása óta, ahol az összes fennmaradó mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák a Covid-19 folyamatos veszélye miatt. Mivel a Premier League is folytatódik, Daum felhívta a figyelmet, hogy a légkör szurkolók nélkül bizarr élményt jelent.

"Furcsa, hogy őszinte legyek. Bizarr, ahogy ülsz a kispadon. De hozzászoksz. Furcsa drukkerek nélkül. Egy üres stadionban vagy, hallhatsz mindent, amit a többi edző mond, minden játékos összes szavát hallod. A légkör néha olyan, mint egy barátságos meccsé, de mégis tudod, hogy tétmérkőzés zajlik. Furcsa."

A Liverpool és a Chelsea is jó hely lenne a 20 éves német támadó középpályásnak, de még nem most | Eurosport

Dimitar Berbatov szerint Kai Havertz képes lehet Eden Hazard nyomába érni a Chelsea-nél, vagy főszereplővé válni a Liverpoolban, de a Bayer Leverkusen fiatal csillagának a Manchester United korábbi bolgár csatára szerint még túl korai lenne a váltás.

via goal.com

Hozzászólások