Bundesliga - Nem illik Klopp liverpooli szisztémájába a Bayern BL-győztes spanyol középpályása?
Nem illik Klopp liverpooli szisztémájába a Bayern BL-győztes spanyol középpályása?
Fotó: Europress/AFP

Nem illik Klopp liverpooli szisztémájába a Bayern BL-győztes spanyol középpályása?

Takács MártonTakács Márton
2020/07/10 17:32
Thiago Alcantarát figyelmeztették arra, hogy nem feltétlenül felel meg a Premier League követelményeinek és Jürgen Klopp játékszisztémájának, Christian Ziege azt javasolja, hogy inkább maradjon a Bayern Münchennél ahelyett, hogy a Liverpoolhoz igazolna.

A spanyol középpályás Anfield felé történő mozgását még mindig a következő átigazolási ablakra jósolják. A Bayern még nem tudta szerződéshosszabbításra bírni Thiagót, akinek a jelenlegi kontraktusa 2021 nyarán jár le. Ez azt jelenti, hogy a Bundesliga bajnoka vonakodva elfogadja, hogy az értékesítését kellene előtérbe helyezni, miközben a Bayern egyik kulcsembere, David Alaba - akit a Manchester City-vel és a Chelsea-val hoztak össze - is beleesik ebbe a kategóriába.

Ha van játékos, akihez foggal körömmel ragaszkodnia kell a Bayernnek, akkor az ő | Eurosport

Még mindig csak 28 éves, de klubszinten már egyike a legsikeresebb labdarúgóknak. Tizenkét éve a Bayern-család tagja, 18 évesen már az első csapattal tréningezett, azóta kis túlzással kirobbanthatatlan a csapatból. A Bayern München gépezetének egyik legfontosabb fogaskereke, minden évben sorban állnak érte a legnagyobb klubok.

Ziege tudja értékelni, hogy miért akarná a Liverpool Thiagót megszerezni, mivel a Premier League aranyérmesénél arra törekednek, hogy még több masszivitást és ravaszságot hozzanak a középpályájukra. A Liverpool egykori bal oldali középpályása nem biztos abban, hogy egy új kihívás elfogadása a Merseyside-on lenne a legjobb karrierváltás a 29 éves labdarúgó számára.

"Azt kell mondanom, hogy szeretem ezt a játékost. Fantasztikus futballista, de nem vagyok biztos abban, hogy beleillik-e a Premier League-be és a Klopp-stílusba. Azt hiszem, hogy ahol most van, a Bayern München a jó hely a számára. Vagy talán egy spanyol csapat. Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy csatlakozna a Liverpoolhoz, bár fantasztikus játékos, így képes lenne rá. Nem vagyok 100%-ban biztos, hogy ez lenne a megfelelő lépés számára."

A Liverpool már részt vett egy Bundesliga-játékosért folytatott versenyben, a német válogatott támadó, Timo Werner viszont az RB Leipzig helyett nem a Liverpoolt, hanem a Chelsea-t választotta. Ziege kissé megdöbbent Klopp ötlete miatt, mivel nagyobb támadási mélységre van szükség az Anfieldnél, de fel tudja ismerni, hogy a Vörösök miért kutatnak más lehetőségeket.

A Bayern edzője megtartaná klasszis spanyol középpályását, aki inkább egy másik nagy bajnokságot is kipróbálna | Eurosport

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője azt reméli, hogy meggyőzi Thiago Alcantarát, hogy továbbra is a német bajnoknál maradjon a Liverpoollal összehozott pletykák ellenére. Thiago szerződése a 2020/2021-es idény végén jár le a Bayern Münchennél, a spanyol válogatott középpályás állítólag a Premier League bajnokához, a Liverpoolhoz való távozás szélén áll.

Hozzátette: "Először arra gondoltam, hogy 'miért megy a Chelsea-hez? És miért nem próbálja a Liverpool keményebben megszerezni?' De azt hiszem, hogy a Chelsea nagy változásokon megy keresztül, és halad (Frank) Lampard munkáján keresztül ... jó új játékosokat, jó fiatal játékosokat hoz be a keretbe, akiknek sikerül a Premier League-ben való helytállás. Tehát ez lehet a helyes döntés neki. Ha Liverpoolba érkezik, ott van (Roberto) Firmino, (Sadio) Mané, (Mohamed) Salah, és valóban nehéz lehetne helyet szorítani neki a támadósorban. A Liverpoolnak nyilvánvalóan jó csatárai vannak, fantasztikus támadói, (de) bizonyos szakaszban meg kell változtatni a csapat összetételét, szerezni kell egy másik jó játékost, aki motiválja azokat a srácot, akik ott vannak. Minden történet valamikor véget ér. Minél nagyobb a siker, annál jobban kell gondolni a következő lépésre."

via goal.com

Hozzászólások