Bundesliga - Sting "Englishman in Dortmund" címmel is írhatna dalt, de már két angol focistáról szólhatna a szám
Sting "Englishman in Dortmund" címmel is írhatna dalt, de már két angol focistáról szólhatna a szám
Fotó: Europress/AFP

Sting "Englishman in Dortmund" címmel is írhatna dalt, de már két angol focistáról szólhatna a szám

Takács MártonTakács Márton
2020/09/15 14:52
A Borussia Dortmundban már két szezonon át ódákat zenghettünk Jadon Sanchóról, a 20 éves angol szélső a nyáron Jude Bellingham személyében kapott egy 17 esztendős honfitársat maga mellé. Utóbbi hétfőn mutatkozott be a BVB színeiben, remekül.

Az angol másodosztályú Birmingham Citytől 23 millió fontért szerződtetett Jude Bellingham - akinek angol klubja visszavonultatta (!) a mezszámát, miután a fiatal középpályás a Dortmundhoz távozott - lett a BVB történetének legfiatalabb gólszerzője, mivel a Duisburg elleni 5–0-s győzelem során ő is a kapuba talált a Német Kupa első fordulójában. 45 percet töltött a pályán, de már ennyiből is kiderült, hogy milyen remekül lát és passzol - mindkét lábával - a pályán, fiatal kora ellenére az összjátékban is nagyszerű.

Ahogy Bellingham az elmúlt idényben a Birmingham valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett, 17 évesen és 77 naposan, úgy új rekordot állított fel német csapatában is. A rekordot korábban Nuri Sahin tartotta, aki 17 éves és 82 napos volt, amikor megszerezte első találatát a klub tétmérkőzésén.

Az angol válogatott Jadon Sanchót többször és erősen szóba hozták nyáron a Manchester Uniteddel, bár úgy tűnt, hogy a Dortmund nem szívesen vált volna el a legértékesebb játékosától. Végül maradt Németországban, ahol kapott maga mellé Bellingham személyében egy nála is fiatalabb honfitársat, akit 20 évesen istápolhat. A rekorddöntő középső középpályás megjelenése csak növeli az őt körülvevő várakozásokat az angol bajnokságban történt áttörése óta.

Maga Sancho is góllal járult hozzá csapata sikeréhez, mégpedig a 100. dortmundi meccsén. Miután Bellingham csatlakozott az egyesülethez, története során először két angol szerepelt a Dortmund kezdőcsapatában.

A 120 millió eurót érő, az MU által is csábított angol szélső boldogan marad Dortmundban | Eurosport

Jadon Sancho gyakorlatilag a Manchester Unitednek üzent a folyamatban lévő átigazolási saga közepette, hangsúlyozva, hogy boldog a Borussia Dortmundnál, és szeret játszani fiatal csapattársaival. Sancho szerdán 45 percet játszott a Rheindorf Altach elleni barátságos mérkőzésen a Dortmund színeiben, a német klub 6-0-ra diadalmaskodott az osztrák együttes ellen.

Lucien Favre edző nemrég azt mondta, hogy örül annak, ahogy az új angol játékosa alkalmazkodott német csapatához, és magabiztossága, valamint fizikai adottságai lenyűgözték.

"Jude nagyon jól beilleszkedett. Tökéletesen magabiztos. Annyi agresszivitást és fizikalitást hoz nekünk a középpályára, ami nagyon, nagyon jön jól nekünk. Jude annak ellenére hívta fel magára a figyelmet, hogy csak 17 éves."

via goal.com

Hozzászólások