Bundesliga - Ronaldo és Messi szintjére helyezi Lewandowskit Gulácsi német válogatott csapattársa
Ronaldo és Messi szintjére helyezi Lewandowskit Gulácsi német válogatott csapattársa
Fotó: Europress/AFP

Ronaldo és Messi szintjére helyezi Lewandowskit Gulácsi német válogatott csapattársa

Takács MártonTakács Márton
2019/11/20 14:23
Az RB Leipzig támadója, Timo Werner úgy gondolja, a Bayern Münchenben futballozó kollégája, Robert Lewandowski abba a kategóriába tartozik, mint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

Werner a német labdarúgó-válogatott Fehéroroszországgal vívandó Európa-bajnoki selejtezője előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott, ahol megkérdezték a Bundesligában zajló góllövői versenyről is. A Lipcse támadója 11 találattal áll a góllövőlista második helyén 11 fordulót követően, éppen Lewandowski előzi őt meg, aki 16 (!) alkalommal volt eredményes, ráadásul azt a történelmi bravúrt is elmondhatja magáról, hogy zsinórban 11 Bundesliga-meccsen is eredményes volt, a német bajnokság 2019/2020-as idényében ugyanis minden eddigi bajnokiján szerzett gólt.

Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves, Lewandowski gólt lő | Hosszabbítás

Robert Lewandowski egészen elképesztő idényt produkál. Szezonbeli összes (!) eddigi mérkőzésén szerzett gólt a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában egyaránt, 18 meccsén 23 találatnál jár. "Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves, mi meg szépek vagyunk!" - szól Az utolsó cserkész című film egyik aranyköpése.


"Egyszerűen nem lehet minden mérkőzésen gólt szerezni, kivéve, ha úgy hívnak, hogy Robert Lewandowski." - viccelődött Werner„Amikor kettőt szereztem Berlinben, ő is duplázott a Dortmund ellen, és megkérdezem magamtól, vajon mikor áll le. Jelenleg ugyanabba a kategóriába tartozik, mint Ronaldo és Messi."

Ilyen formában a lengyel válogatottt csapatkapitánya vezet az argentin zsenit is meglőzve az Európai Aranycipőért folytatott versenyben - amelyet karrierje során hatszor nyert meg Messi -, Ronaldo pedig háromszor hódította el.

Az összes versenysorozatot figyelembe véve Lewandowski nemcsak több gólt szerez, mint bármely más játékos Európa öt legfontosabb bajnokságában a 2019/20-a szezonban (23!), hanem valójában az egész 2019-es naptári évben ő a legeredményesebb. 

timo_werner.jpgTimo Werner - Fotó: Europress/AFP

A Bayern gólgépe 41 találatot szerzett már az elmúlt 11 hónap alatt, ami kettővel több, mint Messi termése, annak ellenére, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Barcelona zsenije. Werner 15. ezen a listán, a 2019-ben eddig elért 21 góljával, hárommal Ronaldo előtt. 

A 23 éves játékos szerint a Bundesliga erősségét jelzik ezek a számok, amelynek egyik oka a német klubok mentalitásának megváltozása, amelyek közül jó néhány megcélozta az európai elitet. 

„Sok csapat inkább támadó felfogásban akar játszani, és inkább nyer 4-3-ra, mint 2-0-ra” - magyarázta a csatár. „A játék egyre gyorsabbá vált, és több esélyünk van a gólszerzésre is. Ez a mi kezünkre játszik."

via bundesliga.com


Hozzászólások