Bundesliga - Egy beszélgetés Klopp-pal, mely megváltoztatta a Bayern klasszisának pályafutását
Egy beszélgetés Kloppal, mely megváltoztatta a Bayern klasszisának pályafutását
Fotó: Europress/AFP

Egy beszélgetés Klopp-pal, mely megváltoztatta a Bayern klasszisának pályafutását

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/11/13 19:35
Robert Lewandowski, akit október elején a tavalyi BL-szezon legjobb játékosának választottak, évek óta szenzációsan focizik, és ontja a gólokat. Pedig pályafutása elején többször is úgy tűnt, hogy a lengyel játékos fejlődése alaposan megakadt. Lewandowski egy interjúban elevenítette fel, hogy egy kétórás beszélgetés akkori edzőjével, Jürgen Kloppal, mennyit segített pályafutása alakulásában.

Lewandowski 2010-ben a Lech Poznantól került a Borussia Dortmundhoz, ahol négy emlékezetes évet töltött, két bajnoki címet és egy Német Kupa-győzelmet ünnepelhetett, valamint a Bajnokok Ligája fináléjába is eljutott. Dortmundi pályafutása azonban egyáltalán nem indult egyszerűen. A vékonyka csatár, akiről korábban Lengyelországban már lemondtak, nem tudta rögtön a kezdőcsapatba verekedni magát. Első dortmundi hónapjaiban 33-ből mindössze 15 mérkőzésen kapott kezdőként lehetőséget. A lengyel csatár a goal.com-nak adott interjújában felelevenítette, mekkora jelentősége volt egy Jürgen Kloppal folytatott beszélgetésnek.

Lewandowski-Klopp-BVB.jpgFotó: Europress/AFP

2011-ben azt követően fordult Lewandowski mesteréhez, hogy a BVB 3:0-ás vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában az Olympique Marseille-től. „Akkoriban nem igazán tudtam, hogy állok az edzőnkkel”- árulta el a lengyel csatár. A kétórás diskurzus után viszont minden jobban funkcionált, Lewandowski rögtön a következő mérkőzésén mesterhármast szerzett az Augsburg ellen, majd idővel a Dortmund meghatározó játékosává és legerősebb gólvágójává vált.

„A (Marseille elleni) mérkőzés után odamentem Jürgen Klopphoz, és nyíltan megkérdeztem, mit vár tőlem. Majdnem két óra hosszat beszélgettünk, elmondtam neki, mi jár a fejemben, ő pedig, hogy mit vár el tőlem.”

„Szükségem volt erre a beszélgetésre. Nagyon fiatal voltam, és először éltem külföldön. Még nem tudtam tökéletesen németül, nem is értettem mindent, amit Klopp akkor mondott nekem. De ez mindegy is volt, az volt a lényeg, hogy tisztáztuk a helyzetemet”-mesélt az ominózus beszélgetésről Lewandowski.

Klopp-Lewandowski.jpgFotó: Europress/AFP

A lengyel csatár 2014-ben igazolt a Borussia Dortmundtól a rivális Bayern Münchenhez. Az elmúlt szezonban 47 meccsen lőtt 55 gólja óriási szerepet játszott a bajorok triplázásában, nem véletlenül választották a tavalyi BL-szezon legjobb játékosának. Lewandowski elárulta, a foci ugyan csapatsport, ennek ellenére rengeteget jelentenek számára az egyéni elismerések, bizonyítják, hogy megérte húsz év befektetett munkája.

Lewandowski arról is beszélt, több sportágat is kipróbált. Ő maga csak focizni akart, szülei azonban erőltették, hogy egyszerre több sportágat űzzön, ez későbbi pályafutásában nagy segítséget jelentett.

„Édesapám elmagyarázta, miért hasznos a többi sport. Azt mondta, egyszer majd megértem, hogy mindez a javamat szolgálja. Tornáztam, hogy javítsak a rugalmasságomon, ez most nagyon nagy előny számomra. Végtelenül hálás vagyok édesapámnak, hogy erőltette a dolgot.”

via goal.com  

Hozzászólások