Bundesliga - A Bayern tavaly visszavonuló holland klasszisát néha csiklandozza a visszatérés érzése
A Bayern tavaly visszavonuló holland klasszisát néha csiklandozza a visszatérés érzése
Fotó: Europress/AFP

A Bayern tavaly visszavonuló holland klasszisát néha csiklandozza a visszatérés érzése

Takács MártonTakács Márton
2020/04/30 15:12
Kevesebb mint egy év telt el, amióta a Bayern München holland csillaga, Arjen Robben a szögre akasztotta a focicipőit, időnként azon gondolkodik, hogy visszatérjen a játékhoz. 

A világklasszis szélső tavaly nyáron visszavonult az aktív játéktól, véget vetve egy nagyszerű karriernek, amely Groningenből a PSV-hez, a Chelsea-be, a Real Madridhoz és a Bayern Münchenhez vitte. Robben bajnokságot nyert Hollandiában, Angliában és Spanyolországban is, mielőtt Münchenbe telepedett volna le.

Az Oranje-legenda karrierjét a Bayernben sérülések sújtották, de egy évtizedet így is a klubnál töltött, ahol nyolc Bundesliga-bajnoki címet szerzett és a Bajnokok Ligája-trófeát is a magasba emelhette. Tavaly hazatért, a Groningen és a PSV is reménykedtek, hogy náluk landol levezetésképpen, de Robben úgy döntött, hogy inkább szögre akasztja a focicsukáit, miután a müncheni szerződése lejárt.

Egy korszakos zseni, akit csak Messi és Ronaldo tudott háttérbe szorítani | Hosszabbítás

Bejelentette visszavonulását Arjen Robben, a Bayern München és a holland válogatott klasszisa. Hosszú és eredményes pályafutása során szinte mindent megnyert, amit futballista megnyerhetett, egyénileg azonban sosem díjazták azon a szinten, amit teljesítménye alapján megérdemelt volna. Noha generációja legjobbjai közé tartozott, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett esélye sem volt labdába rúgni.

Lehet, hogy még csak első nyugdíjba vonulási évét tölti épp, de a 36 éves klasszis bevallja, hogy már fontolóra vette a visszatérést a futballba.

"Az elején egyáltalán nem hiányzott a futball."  - nyilatkozta Robben. "De aztán volt egy szakasz, amikor ismét csiklandozott a visszatérés gondolata, és eszembe jutott, hogy 'hé, talán újra játszatni szeretnék egy picit'. Időről időre újra felbukkan ez az érzés. Ezzel a vírussal nagyon furcsa ez az időszak mindenki számára, és amikor a futball visszatér, akkor meglátjuk, mi lesz. De talán mindig egy kicsit bennem marad ez a vágy. Mégis csak sportoló vagyok."

Robben a visszavonulása óta is lépést tart a Bayernnél történtekkel, de már csak szurkolóként, bár eddig nem volt képes a szezon minden meccsét megtekinteni. 

"Eldöntöttem, elpusztítom őt, és én hagyom el a pályát győztesként" | Hosszabbítás

A korábbi hamburgi és Schalke-védő, Dennis Aogo azt nyilatkozta, hogy a védekezés minden lehetséges sötét eszközét felhasználta karrierje során a Bayern Münchenben futballozó Arjen Robben megfékezésére, de a holland szélső túl jó volt.

"Sok meccset elmulasztottam, elfoglalt voltam. Soha nem tudtam semmit privát módon megtervezni. Amikor visszavonul az ember, senki sem vár rá, de így is szüksége van valamire, ami miatt érdemes felkelni. Az én esetemben ezek a gyerekeim."

Arra tippelhettek sokan, hogy egy klub menedzsmentjében vállal szerepet, néhány edzésen még fia csapatát is edzette. Robben azonban még nem döntött arról, hogy mely utat választja a jövőben.

"Nincs még semmi különös terv a fejemben." - tette hozzá.

via goal.com


Hozzászólások