Bundesliga - Nincs az a pénz, amiért a Dortmund megválna télen a topcsapatok által csábított angol tini klasszisától
Nincs az a pénz, amiért a Dortmund megválna télen a topcsapatok által csábított angol tini klasszisától
Fotó: Europress/AFP

Nincs az a pénz, amiért a Dortmund megválna télen a topcsapatok által csábított angol tini klasszisától

Takács MártonTakács Márton
2019/12/06 18:01
A Borussia Dortmund eltökélt szándéka, hogy a szezon hátralévő részében megtartsa Jadon Sanchót, és ellenálljon az angol válogatott szélsőért beérkező ajánlatoknak a januári átigazolási időszakban. 

A 19 éves labdarúgót csodálják Liverpoolban és a Manchester Unitednél is, ám valószínűleg Sancho Premier League-be való visszatérése legkorábban az idény végén jöhetne létre, nem pedig a szezon közepén.

Sancho nyugtalannak tűnt a Bundesligában eddig ebben az évadban, és úgy tűnik, nyitva áll az ajtó, hogy elhagyja Németországot, a Westfalenstadionban töltött három év után. De a Dortmund szerint a januári átigazolási időszakban nehéz lenne összehozni egy ekkora üzletet, és valószínűtlen, hogy a 100 millió eurót is meghaladó értékű játékosokért a maximális összeget kapná meg az eladó fél. 

A Dortmund spanyol csatára szerint a BVB angol tini szélsője a világ egyik legjobbja lesz | Hosszabbítás

Jadon Sancho rendelkezik az összes olyan tulajdonsággal és képességgel, amelyekkel a világ egyik legjobb labdarúgójává válhat, véli a Borussia Dortmund spanyol csatára, Paco Alcacer angol csapattársáról. A 19 éves szélső, Jadon Sancho 13 góllal és 19 assziszttal zárta a 2018/2019-es szezont. Az egyszezonos csoda ellentmondásaként Paco Alcacer úgy gondolja, hogy a tizenéves labdarúgó képes meghódítani a világot.

A német klub megfontoltan költött átigazolásokra a nyáron, Thorgan Hazard, Julian Brandt és Nico Schulz a tavalyi szezon vége után összesen 62,75 millió font értékben szerződött a BVB-hez. A német klub vezetői azt tervezik, hogy Sancho Lucien Favre csapatában maradjon az idény hátralévő részében is.

Miközben Sancho beépítette magát Gareth Southgate Európa-bajnokságra vonatkozó terveibe, a Bayern Münchennel vívott szuperrangadón sérülés miatt már a 36. percben le kellett cserélni. De Favre a 4-0-s vereség után megemlítette, hogy döntését Sancho "nem elég jó" teljesítménye indokolta inkább, nem pedig a sérülése. Sanchót a Borussia Mönchengladbach csapatával való összecsapásuk előtt pedig eltiltották a szerepléstől, mert hogy későn tért vissza Angliából.

Ugyanakkor az elmúlt három fellépése során három gólt is szerzett Sancho, és az európai csúcsklubok nagy figyelemmel követik, hogy mikor válik leigazolhatóvá. A Barcelona és a Real Madrid is versenyt futhat érte, és a Manchester Citynek is szüksége lehet egy ilyen típusú játékosra, a hosszú ideig sérült, és előtte mellőzött Leroy Sane helyére, de Sancho nyilván nem szívesen térne vissza ahhoz a klubhoz, amelyik 2017-ben lemondott róla anélkül, hogy az első csapatban lehetőséget kapott volna.

A hírek szerint a Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool is szívesen látná Sanchót, akinek egyébként 2022 nyaráig szól a szerződése a Borussiánál. 

via The Telegraph


Hozzászólások