Bundesliga - Edzője búcsúzóul védelmébe vette a Chelsea-hez távozó Timo Wernert
Edzője búcsúzóul védelmébe vette a Chelsea-hez távozó Timo Wernert
Fotó: Europress/AFP

Edzője búcsúzóul védelmébe vette a Chelsea-hez távozó Timo Wernert

Nánási AntalNánási Antal
2020/06/20 09:49
Az európai labdarúgás elmúlt napjainak kétségkívüli címlapsztorija volt Timo Werner Chelsea-hez való igazolásának bejelentése. A 24 éves német válogatott játékos júliustól lesz a londoni kékek alkalmazottja, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem áll majd a lipcseiek rendelkezésére a Bajnokok Ligája idei szezonjának hátralévő részében.

A koronavírus-járvány teljesen felforgatta az európai labdarúgóidény lebonyolítását, aminek köszönhetően, formabontó módon, a Bajnokok Ligája egy nyolccsapatos minitornával zárul, amelynek Portugália adhat otthont augusztusban. Timo Werner Londonba igazolásának bejelentését követően rengeteg kritika érte a német játékost, mondván nem sportemberhez méltó magatartás, hogy a lipcsei klubot magára hagyja a BL végjátékában. A Bundesliga-dobogó második fokáért továbbra is harcban lévő Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann csapata Borussia Dortmund elleni bajnokija előtti sajtótájékoztatóján védelmébe vette játékosát, egyszersmind óva intett bárkit is a felelőtlen kritizálástól:

„Nagyon nem tetszik az a kép, amit most lefestenek Timoról. Ő egy remek sportember, biztos vagyok benne, hogy mindent bele fog adni az utolsó két mérkőzésen, amíg még velünk van. Sőt, biztos vagyok benne, hogy gólt is szerez még Leipzig mezben.”

nagelsmann.jpg Fotó: Europress/AFP

A lipcsei klubot egy éve irányító fiatal szakember, akit a nemzetközi sajtó előszeretettel nevez Baby Mourinhonak, elismerte, természetesen örülne, ha Werner ott lenne a csapattal a BL augusztusi végjátékában, ugyanakkor teljesen meg tudja érteni a döntését.

„Őt és az új csapatát is meg lehet érteni. Egy új országba, egy új nyelvterületre költözik, természetes, hogy nem akar megkockáztatni egy sérülést augusztusban, napokkal az új idény kezdete előtt. Márpedig ehhez minden joga megvan, nem úgy mint azoknak, akik a távolból kritizálják Timót és kétségbe vonják az emberi értékeit.”

Timo Werner a mai Dortmund elleni hazai mérkőzés mellett még a jövő heti szezonzáró, Augsburg elleni idegenbeli találkozón lép előreláthatólag pályára Gulácsi Péter csapattársaként, a következő hónaptól pedig a Chelsea játékosa lesz. Bár hivatalosan egyik klub sem erősítette meg a hírt, sajtóértesülések szerint a Chelsea 48 millió euró körüli összeget fizetett a Leipzignek, Wernerrel pedig 2024 júniusáig szóló szerződést kötött.

YahooSports

Hozzászólások