Bundesliga - Munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz ügye
Munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz ügye
Fotó: Europress/AFP

Munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz ügye

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/29 11:27
Jövő hét csütörtökön a mainzi munkaügyi bíróságon kell megjelennie a magyar válogatott Szalai Ádámnak, valamint az őt foglalkoztató FSV Mainz labdarúgóklub képviselőinek a játékos és az egyesület között kirobbant vitás ügyben.

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság, amely 11 órára tűzte ki a felek meghallgatását.

A 32 esztendős csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt.

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a támadó elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Szalai Ádám miatt sztrájkolnak a Mainz futballistái | Eurosport

Szalai Ádám elküldése miatt sztrájkba léptek a német élvonalban szereplő Mainz labdarúgói. A Bild című napilap úgy tudja, hogy a csapat megtagadta a részvételt a szerda délutáni edzésen, hogy ezáltal kinyilvánítsa szolidaritását a magyar játékossal. Az akcióval a társak azt kívánják elérni, hogy a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát, amely szerint a jövőben nem számítanak a válogatott csatárra.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.

MTI

Hozzászólások