Bundesliga - Bizonytalan ideig nem léphet pályára a világ talán legpechesebb focistája
Bizonytalan ideig nem léphet pályára a világ talán legpechesebb focistája
Fotó: Europress/AFP

Bizonytalan ideig nem léphet pályára a világ talán legpechesebb focistája

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/07/31 17:17
Aggasztó hírek érkeztek Marco Reusról. A német focista sérülése miatt február óta nem lépett pályára, felépülése pedig továbbra sem a megfelelő ütemben halad, így klubja, a Borussia Dortmund bizonytalan ideig nem számíthat rá.

A Borussia Dortmund csapatkapitánya legutóbb február 4-én a Werder Bremen elleni elveszített kupamérkőzésen lépett pályára, ahol izomsérülést szenvedett. Eredetileg 4 hetes kihagyásról volt szó, de Reus azóta már 6 hónapja (!!!) nem játszik, és úgy tűnik, a következő szezonra is rányomhatja bélyegét a sérülés. A BVB helyzetjelentése alapján, Reus beláthatatlan ideig még hiányozni fog.

„Marco Reus az elmúlt hetekben intenzíven dolgozott, és sikerült előrelépést elérnie. A csapatkapitány eleve sérült combközelítő izmában azonban íngyulladás következett be, ezért beláthatatlan ideig nem áll rendelkezésre.”- közölte a klub.


A hírek szerint, a 31 éves támadó csak bizonyos mozdulatoknál érez fájdalmat, műteni nem fogják, kezelését konzervatív módszerekkel igyekeznek megoldani. Reus állapotán még az sem segített, hogy a BVB fizikoterapeutája ibizai nyaralására is elkísérte, és kezelte a játékost. A Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc arról beszélt, a remélt gyógyulás továbbra is várat magára, így nehéz időben behatárolni, mikor térhet vissza a játékos, ez az oka, hogy bizonytalan időben határozták meg Reus felépülését.

Folyamatosan sérülések hátráltatják pályafutását

Marco Reus hiába tartozik a világ legjobb focistái közé, pályafutását alaposan visszavetették folyamatos sérülései, szinte nem múlik el úgy szezon, hogy ne kelljen huzamosabb ideig mérkőzéseket kihagynia. Volt időszak, mikor az átigazolási piac legkeresettebb játékosa volt, Európa topklubjai harcoltak érte, végül talán pont állandó sérülései miatt lett a klubhűség egyik mintapéldája. Karrierje legszomorúbb története, mikor 2014-ben a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, így nem utazhatott el Brazíliába, és nem lett világbajnok a német válogatottal. Amellett, hogy elveszített egy világbajnoki címet, ezzel a sérüléssel kezdődött komoly kálváriája, mely azóta is kísérti. Csak hogy néhányat említsünk, 2016-ban lemaradt az Európa-bajnokságról, 2017-ben pedig a győztes kupadöntő alatt sérült meg úgy, hogy utána a komplett őszi szezont ki kellett hagynia.

Reus-sérülés.jpgFotó: Europress/AFP

A világ egyik legpechesebb focistája a Borussia Dortmund meghatározó játékosa és vezéregyénisége, de sérülései miatt nem tud állandó segítséget nyújtani csapatának. A Kicker számításai szerint, Reus azóta, hogy 2012-ben a Borussia Mönchengladbachból Dortmundba igazolt, a lehetséges játékidő mindössze 57,3%-ában áll rendelkezésre, azaz majdnem minden második mérkőzést kénytelen kihagyni, 900 nap felett jár már a hiányzásokat tekintve. Jól mutatja Reus játékerejét, milyen félelmetes statisztikákkal rendelkezik, ha egészséges. A BVB színeiben 266 tétmérkőzésen 209 gólból vette ki a részét, úgy, hogy közben a hosszú kihagyások miatt folyamatosan újra kellett építenie magát.

Reus fő célja, hogy együttese megdöntse a Bayern München egyeduralmát, és Bundesligát nyerjen. A német klasszis - ha a szezon eleji szuperkupákat nem vesszük figyelembe- mindössze egyetlen trófeát nyert pályafutása során, 2017-ben a Német Kupát. Sokszor úgy tűnt, talán pont az ő hiánya akadályozta meg a BVB-t, hogy a csapat trófeát emelhessen a magasba. A 31 éves focista a következő szezonban is a bajnoki címért lépne pályára, de kérdéses, az idény kezdetére felgyógyul-e, ha igen, milyen formában tud visszatérni. Ha a BVB valóban komolyan gondolja, hogy szeretné letaszítani a trónról az ultraerős Bayernt, az elképesztően fiatal támadósor mellett– a Borussia nagy nyári igazolása a 17 éves Jude Bellingham, illetve a felnőtt csapattal edz a 15 éves, Youssoufa Moukoko is- a dortmundiaknak Reusra is óriási szükségük lenne.

Hozzászólások